Ночь украинского короткометражного кино

Афиша - Клубное кино - Ночь украинского короткометражного кино

Афиша - Клубное кино - Ночь украинского короткометражного кино

Дивитимось збірку короткометражних документальних фільмів учасників громадської організації "Сучасне Українське Кіно" (СУК \ CUC), які брали участь у національних конкурсах провідних українських фестивалів, таких як: DocuDays UA, МКФ “Молодість”, Одеський міжнародний кінофестиваль та Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Усі стрічки демонструватимуться мовою орігіналу з англійськими субтітрами. 

Реєстрація: https://goo.gl/forms/XgMBQWMPmaWyVDMM

 "Ленінопад" (The Fall of Lenin),

11’, 2017  режисерка — Svitlana Shymko  Special Mention Award at Docudays UA 2017  Іронічний документальний фільм про прощання з радянською епохою в Україні. Під час спіритичного сеансу з духом Леніна ми дізнаємося про наше минуле, теперішнє та майбутнє. Фільм показує розквіт та занепад ідолів, а також фантастичне загробне життя привидів історії. Стрічка натхненна прийнятими Верховною Радою України в 2015 році законами, що засуджують радянський тоталітарний режим та забороняють використання комуністичної символіки. А також тим, як впроваджуються ці закони. 

"Щоденник" (The Diary / Щоденник),

34’, 2017 режисерка — Oleksandra Chuprina  Best Film Award from Docudays UA in CUC Competition at GOGOL-Fest, 2017, East Silver Market at Jihlava Film Festival, Czech Republic  Денису — 14. Він отримує двійки, рубиться в Доту і шукає себе. "Щоденник — твоє обличчя", — кажуть йому у школі. У відповідь він створює альтернативний відеощоденник, де відверто розмірковує про те, що дійсно турбує його. Ми — за лаштунками підліткового життя. Який він — шлях дорослішання? 

"Дім",

15’, 2015  режисерка — Anna Korzh  Дім – це місце, де зберігаються твої мрії, твоє щастя, твій спокій. Але що робити, коли виїхати треба негайно, без роздумів? Тоді, єдине, що залишається, – це зберігати його в серці і мріяти про повернення кожною клітинкою своєї душі. Тетяна все життя прожила в Луганський області, але через воєнні дії повинна вирішити – втратити дім чи життя. Задля безпеки сина вона поїхала. Майже рік вони прожили в Києві, але хвилювання за маму і сум за домом сильніші, вона вирішує повернутися, щоб забрати маму і ще хоч мить побути вдома...

"Живі та нескорені", 12’ 35’’, 2017 

режисери – Дарія Гірна, Богдан Кутєпов, Таїсія Кутузова, Жанна Озірна, Маргарита Гасанова, Анна Ютченко  2016-й рік, Україною шириться декомунізація. На Львівщині, в самому серці Бандерівського краю, є місто Червоноград, яке прославилося як перше місто Радянського Союзу, де повалили пам'ятник Леніну. Проте навіть 26 років потому, тут тривають запеклі суперечки між прихильниками різних ідеологій. Перед нами полюси українського суспільства: хор російської общини "Жива пам’ять" та співоча чота націоналістів ОУН-УПА "Нескорені", яких об’єднує Червоноградський народний дім. Ця кінострічка – про глибинні, приховані процеси, які насправді криються за поваленням пам'ятників, і про те, як два паралельні світи перетинаються в Червоноградському народному домі. 

"Історія зимового саду", 20’, 2017 

режисер — Simon Mozgovyi  Історія фільму базується на долі Павільону квітникарства колишнього ВДНГ та його літньої працівниці – Валентини Вороніноі?, – яка підтримує цеи? простір, вкладаючи туди своє життя, коли раптом приходять зміни. Після сорока п’яти років роботи і?і? просять піти на пенсію. Та Вороніна не погоджується, бо вважає, що всі рослини без неі? загинуть. Водночас група загадкових радіоестезистів знаходить біля входу в павільи?он канал потужноі? позитивноі? енергіі?. 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Instagram, Facebook, Viber

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях