Бизе, Пуленк, Равель

Афиша - Концерты - Бизе, Пуленк, Равель

Симфонический оркестр НФУ 15 серпня у Національній філармонії України у рамках фестивалю оркестрової музики "Літні музичні промені" звучатиме французька музика – твори Жоржа Бізе, Франсіса Пуленка та Моріса Равеля. Окрім знаменитого равелівського "Болеро", можна буде почути менш відомий твір – Першу симфонію Жоржа Бізе. Бізе знають як композитора, який писав для театру – оперного та драматичного. Але він має і дві симфонії. Друга симфонія, "Рим", залишилася незавершеною. Першу симфонію Жорж Бізе створив у Парижі, коли йому було 17 років, під час навчання у консерваторії.

Тому, вона має назву "Юнацька". Вона нагадує музику ранніх романтиків, але в ній відчуваються й інтонації вже зрілого майстра. Мабуть, для багатьох справжнім відкриттям цього вечора стане Концерт для клавесина з оркестром Франсіса Пуленка. Композитор створив його у 1920-х роках на замовлення польської виконавиці Ванди Ландовської й для її, спеціально для неї виготовленого, клавесина. Концерт має назву "Сільський". За задумом композитора, така назва мала би нагадувати Ерменонвіль, в околицях якого певний час жила Ванда. Ця місцевість подібна до типу селищ у XVIII столітті.

Але в творі Пуленка немає стилізації. Старовинність у концерті видніється крізь індивідуальний стиль композитора. БІЗЕ ПУЛЕНК РАВЕЛЬ Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України Диригент – ІГОР ПАЛКІН Солістка – ОЛЕНА ЖУКОВА (клавесин) Програма: Ж. Бізе – Симфонія № 1 до мажор ("Юнацька") Ф. Пуленк – Концерт "Сільський" для клавесина з оркестром М. Равель – Болеро. 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Instagram, Facebook, Viber

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях