Петр Чайковский

Афиша - Концерты - Петр Чайковский

Афиша - Концерты - Петр Чайковский

8 серпня на відкритті фестивалю оркестрової музики "Літні музичні промені" у Національній філармонії України звучатиме музика Петра Чайковського. Його творами кияни захоплювались ще за життя композитора. Чайковський любив бути в Україні, зокрема, в Києві. Тут він зустрічався з Миколою Лисенком, слухав хор у Софії Київській та прем’єри власних опер. Декілька творів Чайковський написав саме в Україні, зокрема, дві симфонії, романси на вірші Тараса Шевченка та легендарний Перший фортепіанний концерт. Концерт для скрипки з оркестром створено Чайковським у Швейцарії 1878 року.

Спочатку автор присвятив цей твір скрипалю Леопольду Ауеру, але з часом змінив на присвяту скрипалеві Адольфу Бродському. Цей концерт вражає особливо блискучою віртуозністю партії скрипки. Цього разу він звучатиме у виконанні молодого виконавця Романа Холматова, який вперше виступить із філармонійним оркестром. У 1870-і, але вже в столиці Італії, Чайковський написав Італійське капричіо. Присвятив його відомому віолончелісту та композитору Карлу Давидову, який в ті роки був директором Петербурзької консерваторії. Перше виконання відбулося в Москві під орудою Миколи Рубінштейна. Капричіо сповнене життєрадісності римського карнавалу.

Мабуть, найвідомішими у світі є балети "Спляча красуня", "Лебедине озеро" та "Лускунчик" Петра Чайковського. Цього разу у виконанні академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України під орудою Ігоря Палкіна звучатимуть вальси з цих балетів. ПЕТРО ЧАЙКОВСЬКИЙ Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України Диригент – ІГОР ПАЛКІН Соліст – РОМАН ХОЛМАТОВ (скрипка) Програма: – Концерт для скрипки з оркестром ре мажор, тв. 35 – Вальси з балетів "Спляча красуня", "Лебедине озеро", "Лускунчик" – Італійське капричіо, тв. 45 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Instagram, Facebook, Viber

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях