Маша Куликовская. «Моя кожа - мое дело»

Афиша - Выставки - Маша Куликовская. «Моя кожа - мое дело»

Афиша - Выставки - Маша Куликовская. «Моя кожа - мое дело»

Моя шкіра — моя справа | виставка і перфоманс Марії Куліковської.

19 липня художниця Маша Куликовская привезе в Одесу свою виставку "Моя шкіра — моя справа". Це кілька десятків сліпків тіла Марії, зроблених у співавторстві з Олегом Вінніченком за допомогою парафіну, шоколаду, мила, гіпсу та епоксидних смол. Всі вони фіксують трансформації тіла художниці.

Самовідчуття себе, як жінки у сучасній Україні, вразливість жіночого тіла і нерівність статей — домінуючі мотиви її робіт. Тридцятирічна Куліковська народилася в Керчі і разом із своєю країною переживає зміни, революції, протести, анексію Криму і війну на сході. Частина сліпків її тіла після початку війни лишилася на Донбасі в Донецькій галереї "Ізоляція". Боєвики захопили галерею та використовували сліпки як мишені для стрільби. Це стало серйозним потрясінням для Куліковської, котре вона відрефлексувала у проекті для лондонської галереї Саатчі, де у 2015, повністю оголена, за допомогою молотка разбила сліпки власного тіла.

Це допомогло художниці прожити біль, який заподіяла їй анексія рідного для неї Криму та війна, що за цим послідувала. Марія сама по собі — ілюстрація гендерної нерівності. У сучасному світі художниць буквально одиниці, і це незважаючи на те, що фемінізм для мистецтва тема доволі добре досліджена. Тим ціннішим для нас є те, що Марія ідентифікує себе як українську художницю, яка намагається пропустити крізь себе події, що відбуваються в Україні зараз. В Одеському художньому музеї Марія, окрім виставки, проведе свій перфоманс, присвячений праву жінок на власне тіло і саморуйнування. Перфоманс-відкриття виставки відбудеться. 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua - Instagram, Facebook, Viber

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях