Дитяче свято на пляжі та екскурсія до музею: куди піти в Одесі на вихідних безкоштовно

Куди піти в Одесі у вихідні безкоштовно. || Фото: facebook.com/olga.bogdanova

Для того, щоб відпочити у вихідні, необов'язково витрачатися. В Одесі проходять цікаві та корисні івенти, які можна відвідати безкоштовно.

Vgorode зібрав вам заходи, куди можна піти на майбутніх вихідних, 22 і 23 червня, абсолютно безкоштовно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Виставка "Одеса, літо золоте" художниці Наталії Романовської-Цицак

 

Роботи Наталії відображають те, що відчуває її душа, що зворушує її серце - наприклад, як натюрморти, з яких на глядача дивляться квіти і зачаровують фарбами, запахами, неповторною красою. Художниці цікава дивовижна архітектура Одеси, і вона майстерно відображає цю музику міста, що застигла в камені, на своїх полотнах.

Наталія – член Спілки мариністів Одеси (секції "Екологічний захист та моніторинг Чорного моря"). Завдяки підтримці та допомозі цієї Спілки відбудеться виставка художниці.

Де: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразліївська вулиця, 7

Коли : 22 червня о 14:00

Контакти : facebook

Дитяче свято на пляжі

У програмі: аніматори Roblox, шоу мильних бульбашок, а також невеликі подарунки для дітей наприкінці свята.

Де: інклюзивний пляж "Безграж"

Коли: 23 червня з 11:00 до 12:30

Контакти : instagram

Презентація альмонаха "Все про війну"

 

Міжнародний проект Creative World, заснований на базі ТО "Одеса творча" поетом та композитором Зоєю Арав (Арова) та поетом-письменником Галиною Верд, поставив собі амбітну мету – об'єднати творчих людей світу.

Саме на це спрямовані усі дії Creative World – міжнародні конкурси, альманахи, творчі програми, концерти. Так, 2022 року Проект Creative World провів всеукраїнський конкурс поезії на підтримку поетів України, в якому взяли участь понад 100 поетів України. Тоді поети отримали грошові винагороди, але відмовилися від них та відправили гроші ЗСУ. На базі цього конкурсу було видано альманах "З Україною в серці (2023 рік) – "Друкований двір Олега Федорова").

2023 року проект знову провів великий всеукраїнський конкурс, у якому взяло участь понад 100 поетів України. На базі цього конкурсу було видано альманах "На стороні Миру", до якого, як і в попередній альманах, увійшла поезія не лише українських поетів, а й поетів усього світу, які висловили підтримку Україні та Ізраїлю у боротьбі з агресією та тероризмом. У цьому виданні зібрано вірші 104 поетів із 10 країн світу.

Де : Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразліївська вулиця, 7

Коли : 22 червня о 16:00

Контакти : facebook

Група підтримки дружин, що чекають

 

У групі можна знайти підтримку, опір, розуміння, поради та можливість обмінюватися досвідом з іншими дружинами, які переживають подібні до твоїх емоційних випробувань. Це буде десять сесій, зустрічатись планують раз на тиждень, спілкуватися 2,5-3 години у закритому форматі. Група складатиметься з восьми-десяти учасниць, що дозволить створити ефективне середовище для взаємодії, навчання та підтримки.

Працюватимуть над:

- розвитком родинних зв'язків;
- пошуком нових шляхів вирішення конфліктів та непорозумінь;
- поліпшенням якості життя за допомогою впровадження технік ресурсування, самодопомоги та релаксації;
- розумінням з відривом.

Загалом план передбачає систематичну роботу над важливими аспектами сімейного життя, що дозволить учасникам груп знайти підтримку та розвиток у важкі часи віддаленої військової служби їхніх близьких. Групу підтримки вестиме Олена Шитко, психологи гуманітарної організації Project Hope за підтримки USAID. Реєстрація за посиланням.

Де: вулиця Пушкінська, 22

Коли: 22 червня

Контакти: facebook, (093) 000-39-79

Дитячі заходи на точці "Спільно"

 

Тут проходять майстер-класи, малювання, ліплення з пастеліну, настільні та активні ігри. Діти можуть спробувати лего-конструювання/інтерактивні ігри/ігри на логіку.

Анонси заходів публікують у день їх проведення, тож слідкуйте за ними в соціальних мережах.

Під час повітряної тривоги Дитяча точка "Спільно" не працює.

Де: Привокзальна площа, 2 (Приміщення Центрального залізничного вокзалу, зал підвищеного комфорту)

Коли: 22 та 23 червня з 09:00 до 21:00

Контакти : telegram

Заходи у Гончаренко-центрі

 

У суботу о 14:00 відбудеться кулінарний майстер-клас "Капоната Сицилійська".

У неділю, о 15:00, дорослим та підліткам (11+) можна буде навчитися малювати у стилі "аніме". О 16:30 підліткам (11+) можна пограти у мафію та настільні ігри.

Де: Гончаренко Центр Одеса – Дерев'янко, вулиця Ріхтера (Щорса), 2в, кут площі Дерев'янка, ЖК Чайка, вхід з торця будівлі з боку двору

Коли : 22 та 23 червня

Контакти : facebook, кількість місць обмежена, обов'язкова реєстрація через адміністратора за телефоном (067) 276-18-32

Майстер-клас для тат та дітей "Птахи радості"

 

Разом із майстром Світланою створюватимуть чарівних птахів власноруч. Це чудова можливість провести час з дітьми, поринути у світ творчості та весело провести вихідний день.

Реєстрація за посиланням.

Проект ТатоХаб.Одеса реалізується Клуб рибалок України NGO у рамках гуманітарного реагування, Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine за фінансової підтримки Швеції.

Де: вулиця Преображенська 60, другий поверх

Коли : 22 червня о 12:00

Контакти : facebook

Екскурсія до музею "Одесаелектротранс"

 

Один із небагатьох в Україні сховищ історії пасажирського транспорту. Знаходиться в одному з боксів вагоноремонтних майстерень комунального підприємства "ОМЕТ". Ця історична будівля була збудована у 1911 році "Бельгійським товариством кінно-залізниць" і є наочною пам'яткою історії одеського пасажирського транспорту. У невеликій експозиції представлені старі фотографії, тематичні друковані видання, проїзні та разові квитки, документи та нагородні знаки. В експозиції є й моделі моделей трамваїв та тролейбусів.

Цікаво, що серед моделей є як ті, що були чи є в Одесі, так і ті, що експлуатуються в інших містах.

Запис за телефоном (050) 399-42-11.

Де: Олексіївська площа, 21а

Коли: 22 червня о 12:00

Контакти : сайт, facebook

Последние новости