Незважаючи на небезпеку в одеській Затоці та на "Бугазі" наплив туристів: як і пощо відпочивають українці

Незважаючи на небезпеку в одеській Затоці та на "Бугазі" наплив туристів: ціни та умови у 2024 році. || Фото: скриншот відео

Незважаючи на мінну небезпеку та заборону купань у морі, на пляжах у селищі "Затока" та "Кароліно-Бугаз" Одеської області відпочивають туристи.

Так, українців не лякають закриті бази відпочинку, готелі та магазини. Деякі купаються. Через це готелі, звичайно, намагаються відкриватися. Ми розповімо про те, що зараз відбувається у Затоці та Караліно-Бугазі, а також про те, як зараз там відпочивають сміливі люди на "свій страх і ризик".



Видео: tiktok.com/@minihotel_namore

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Звичайно, наповненість пляжів не можна порівняти з сезонами до повномасштабного вторгнення - на берегову лінію не набереться і сотні людей. Більшість із них милуються морем і засмагають, але є й сміливці, ще й з дітьми, які пірнають у море. Людей приваблюють порожні великі пляжі у Затоці. А в Кароліно-Бугазі взагалі "кипить життя", самі пляжі виглядають більш "живими".



Відео: tiktok.com/@zatoka_home

Як дістатися

Громадським транспортом у Затоку – поки що ніяк. Остання зупинка електричок та автобусів – сусіднє селище Кароліно-Бугаз. Але звідти до Затоки можна пройтися пішки за 20-30 хвилин. Сідати на едектричку потрібно на Одеському залізничному вокзалі.

Але, звичайно, сюди приїжджають на своїх автомобілях. А щоб потрапити з Одеси до центрального району селища, куди пускають лише з місцевою реєстрацією, треба їхати об'їздом понад сто кілометрів через прикордонну смугу з Молдовою та КПП "Паланка". Через це військовозобов'язані чоловіки туди, як правило, не їдуть. Хіба що ввечері після 18:00.

Скільки коштує житло в Затоці та Кароліно Бугазі та які є зручності



Відео: tiktok.com/@minihotel_namore

В основному готелі та бази відпочинку, які ризикнули відкритися, знаходяться в Лиманському районі Затоки, що межує з Кароліно-Бугазом. Він ближче до Одеси і далі від багатостраждального мосту, по якому били ракетами росіяни. А у центрі Затоки практично все закрито.

Власників готелів можна зрозуміти – у них борги через податок на нерухомість, тому вони змушені відкриватися. Тим більше, що попит на цю справу є.

Частина готелів та будинків відпочинку мають басейни. Ближче до "Бугаза" є магазинчик, а недалеко працює і ринок, є банкомат, пошта та ознаки цивілізації. На одному із пляжів працює кафе-бар. Однак якщо таки вирушите сюди, то краще беріть їжу з собою або доведеться "розщедритися" на кафе. Адже знайти відкритий магазин – той ще квест.

Вартість номерів у середньому навіть менше ніж до повномасштабного вторгнення. Наприклад, за півлюкс у Затоці, який колись коштував 1650 гривень, зараз беруть 1350. Стандартний двомісний номер коштуватиме 950 гривень. На кухнях при готелі можна пообідати за 200 гривень.

Відео: tiktok.com/@zatoka_home

Всього на сервісі Booking в Затоці представлено десять варіантів, але реальності, зрозуміло, їх більше. Ціни стартують від 500 гривень за тримісний номер на двох, а закінчуються 5000 гривень за віллу із двома спальнями. На першій лінії моря відвідування двомісного номера коштуватиме 950 гривень.


У самому Кароліно-Бугазі можна зняти готелі за ціною від 700-800 гривень за двомісний номер. Але за бажання можна знайти варіанти по 250 гривень з особи за тримісний чи чотиримісний номер. А в готелі "Ковчег" та "Гранд готель" працюють кафе.

Відео: tiktok.com/@elen_zakrevskaya

На Booking представлено лише п'ять варіантів житла на "Бугазі". Ціни стартують від 800 гривень за духмісний номер класу "Делюкс", а найдорожчий варіант коштуватиме лише 1800 гривень. Сімейний номер на береговій лінії коштуватиме 1100 гривень.

Але врахуйте, що не всі бази відпочинку та готелі встановили електрогенератори. Цю інформацію краще уточнювати перед заселенням.

Небезпека

Відкрити пляжний сезон у Затоці неможливо офіційно – тут досі є загроза висадження російського десанту. Так заявляє керівництво Одеської області, тому вся прибережна смуга з Одеси до Білгород-Дністровський продовжує вважатись червоною зоною. До того ж залишається загроза мінної небезпеки, відсутність укриттів та рятувальників на пляжах.

Підходи до пляжів частково заміновані. Деякі доріжки обриваються загороджувальними червоними знаками з черепом, кістками та написами. Вони також є на іншій прибережній території.

Також актуальна проблема виклику "швидкої". Раніше для оперативної медичної допомоги швидка везла до Білгорода-Дністровський, але через закритий міст в об'їзд проїзд займе майже дві години.

Зазначимо, що за кількістю вибухів за червень Одеська область опинилася на восьмому місці в Україні. Випередили її в основному області, де продовжуються активні бойові дії.

Нагадаємо, що на Одещині ОВА готові відкрити лише близько 20 зон для відпочинку біля моря в Одесі та Одеському районі та одну в Ізмаїльському. Але мови про Затоку чи "Бугаза" не йдеться.

Последние новости