"Обличчя української мрії": в Одесі біля пам'ятника Дюку відкрили виставку дитячих малюнків

Малюнок Крістіни Ланової. || Фото: Марія Чекарьова/Vgorode

У вівторок, 20 серпня, в Одесі відкрили виставку "Обличчя української мрії". В експозиції представлені роботи 32 маленьких художників.

Про це повідомляє кореспондент Vgorode, який побував на виставці.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Мета проєкту "Обличчя української мрії" – розповісти світу про українських дітей, про те, що вони пережили й переживають зараз, про їхні мрії.

"Цим проєктом ми хочемо об'єднати дітей України – тих, які, рятуючись, знайшли порятунок по всьому світу, і тих, хто залишився в охопленій війною країні, зібрати їхні думки, малюнки та розповіді, дізнатися, що за ці два роки змінилося в їхньому житті, розповісти світу про реальність і біль, який принесла війна в життя маленьких українців і про їхні мрії для себе та України", – зазначають організатори.

Наймолодшим художникам, роботи яких представлені на виставці, лише п'ять років, найстаршим – 16 років. Рівень майстерності в авторів різний, однак усі малюнки об'єднує спільна дитяча мрія: про Перемогу України та повернення до мирного життя.

Дітям, які брали участь у проєкті, пропонували створити малюнок на одну із запропонованих тем: "Одне дитинство на всіх", "Моя країна мрій", "Українці незламні". Ще одним завданням для юних митців було написання коротенького листа про себе, своє життя під час війни та свою заповітну мрію.

Фото: Марія Чекарьова/Vgorode

"З початком війни я дуже хвилююся за людей. Щоразу, коли лунає сирена, мені сумно, тому що вона передвісник смерті або руйнувань. Коли закінчиться війна, хочу поїхати до своїх родичів на Херсонщині. Там у мене два братики. І хочу, щоб Україна розквітла і стала найкращою державою", – розповіла 13-річна жителька міста Кам'янське Дніпропетровської області Дарина Гедз.

П'ятирічна львів'янка Женя Войцеховська повідомила, що її батько зараз на війні. Найбільше бажання дівчинки – щоб тато повернувся додому, а Україна перемогла.

"Мрію, щоб на нашій землі вибухали бруньки та квітки, а не снаряди та ракети, щоб сміялися діти й ніколи не було війни", – написала шестирічна Христина Кріль із міста Чортків Тернопільської області.

Загалом до проєкту долучилися 215 дітей з 11 країн світу та 22 областей України. Подивитися на роботи маленьких українських художників-мрійників можна до 10 вересня.

Последние новости