Виїзна донація та Oktoberfest: куди піти в Одесі наступних вихідних безкоштовно

Куди піти в Одесі на наступні вихідні безкоштовно. || Фото: facebook.com/igor.belov.7587

Для того, щоб відпочити у вихідні, необов'язково витрачатися. В Одесі проходять цікаві та корисні івенти, які можна відвідати безкоштовно.

Vgorode зібрав вам заходи, куди можна піти на майбутніх вихідних, 28 і 29 вересня, абсолютно безоплатно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кінопоказ українських вистав сучасного танцю в Одесі



Ви побачите дві яскраві роботи молодих українських авторів: Danse macabre. "Безсмертний" танець та "Сліди" – вони спираються на фольклорні та барочні традиції.

У рамках показу відбудеться розмова з художниками: ви дізнаєтесь більше про сучасний танець, зможете поставити запитання та поділитися враженнями. Вхід вільний, реєструйтесь за посиланням.

Де: бібліотека імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли : 28 вересня о 15:00

Контакти: facebook

Презентація книги Дмитра Жданова "Спокійна Земля: Одеські землетруси"

Ця книга – восьма, створена в рамках краєзнавчого проекту ODFSA INCOGNITA. Вона присвячена темі землетрусів, зокрема історії землетрусів в Одесі з давніх-давен до кінця ХХ століття.

Книжку написав одеський краєзнавець, за першою освітою геолог. У ньому розповідається про те, як виникають землетруси та звідки вони приходять до Одеси. Видання насичене цікавими фактами із життя Одеси, які безпосередньо стосуються землетрусів.

Ви хочете дізнатися, як, гуляючи околицями Одеси, побачити наслідки рухів величезних літосферних блоків? Чи цікаво вам дізнатися, що до півсмерті налякало робітницю похоронної контори у 1893 році? Чому поруч із ресторанами одеситів "качало" набагато сильніше під час землетрусів? Що сталося з Хаджибейським маяком? Чи руйнувалися в Одесі будинки під час землетрусів? Чому під час знаменитого ялтинського землетрусу багато одеситів ночували на вулиці? Як Африка може спровокувати землетрус, який матиме наслідки і в Одесі? Про все це та багато іншого розповідається на сторінках книги.

Де: Музей української книги Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли : 28 вересня о 13:00

Контакти: facebook

Oktoberfest

Третя частина благодійного ярмаркового марафону крафтових виробників України "Незламні", присвячена мюнхенському Oktoberfest! На гостей чекає музична програма з виступами наживо, і крафтова продукція з усієї країни від різних представників малого бізнесу.

На гостей чекатимуть крафтяри та вуличні шеф-кухарі. На майданчику створено гостьові зони з великою кількістю місць для сидіння! Будуть популярні ведучі та діджеї, розіграші, аукціони та активності та щовечора міцна музична програма.

Ярмарок взаємодіє з гостями, як завжди, за правилами фестивалів, тобто дегустація алкогольних напоїв проводиться виключно у скляні келихи з логотипом фестивалю, які можна придбати на заході у організаторів, або прийти з келихами минулих фестивалів та актуалізувати їх через фірмові фестивалі Вартість келиха – від 150 гривень.

На майданчику фестивалю працюють спеціальні зони самообслуговування для промивання келихів!

Спільними цілями заходу є збір коштів на допомогу людям, хто захищає Україну та на допомогу сім'ям тих, хто вже виконав свій обов'язок та залишився навіки у наших серцях, тому на майданчику будуть організовані місця для фінансової допомоги.

Де: Літній театр у Міськсаду

Коли : 28 вересня з 12:00 до 23:00 та 29 вересня з 12:00 до 22:00

Контакти : facebook, instagram

Бесіда «Не лише маляр. Відео-арт та інші медіа у творчості "Ройтбурда"»

В основному в Україні та ще більше в Одесі Ройтбурд вважається широко відомим маляром. Однак, якщо визнати, його популярність здебільшого зосереджена в Україні, і за кордоном він відомий насамперед як автор цікавих творів відео-арту та інших нових медіа. Його "негарна" творчість вимагає вивчення та популяризації.

Запрошують на бесіду з відомим українським істориком та істориком мистецтва, професором Українського католицького університету Богданом Шумиловичем, який допоможе дізнатись інші сторони творчості Олександра Ройтбурда.

Посилання на реєстрацію

Де: бібліотека імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли : 28 вересня о 15:30

Контакти: facebook

Виїзна донація у Міжнародному культурному центрі UNION на Троїцькій, 43

Можна буде здати кров для військових та цивільних. Процедуру проводитимуть фахівці Одеської обласної станції переливання крові. Перш ніж зареєструватися, переконайтеся, що у вас немає абсолютних чи тимчасових протипоказань до донорства. Правильно підготуйтеся до процедури, щоб зберегти гарне самопочуття.

На подіях розіграють павербенко від українського бренду Gelius. Захід проходитиме в межах кампанії "Розквітай", яка популяризує донорство крові. Під час кампанії проводяться виїзні донації, тематичні лекції та акції підтримки для донорів, а також випускається благодійний мерч.

Де: Міжнародний культурний центр, вулиця Троїцька, 43

Коли: 28 вересня з 9:00 до 13:00

Контакти : сайт

Піаноранок

@igorindigor Найближчі піаносвітанки 🎹☀️🌊 28-29 вересня, ⏰ 6:50 #pianomore #піанотерапія #ігорянчук #Одеса #Піаноморе #Піаносвітанок #Сонце ♬ оригінальний звук - Igorindigor

На плитах пляжу Ланжерон періодично грають на фортепіано на світанку. Можна буде слухати музику під звуки хвиль. На такі душевні концерти приїжджають люди з інших міст.

Вхід вільний, але вітаються донати.

Де: пляж Ланжерон

Коли: 28 та 29 вересня о 06:50

Контакти : tiktok

Виставка "Текстильні подорожі" Світлани Василенко

Персональна виставка одеської мисткині. Василенко Світлана Іванівна закінчила Академію архітектури та будівництва. Працювала архітектором. Член прикладної секції "Золотий платан" ТОВ НСХУ. Учасниця Міжнародного мистецького ярмарку прикладного мистецтва. Її роботи знаходяться у персональних колекціях Китаю, Америки, Ізраїлю.

Це перша персональна презентація робіт Світлани Василенко, хоч вона постійно бере участь у групових виставках з 2021 року.

Виставку можна відвідати до 30 вересня щодня окрім суботи.

Де: арт-простір Універсального читального залу на вулиці Європейська (Катерининській), 67

Коли: до 30 вересня

Контакти : facebook

Персональна виставка Єлизавети Лісютіної

Єлизавета Лісютіна – художниця, ілюстратора книг, переможця багатьох всеукраїнських та міжнародних творчих конкурсів, лауреата Премії імені Палецького у 2022 році в номінації "Декоративний та народний живопис", тричі дипломанта міністра культури України, переможець премії "Творча молодь Одеса" визнання - 2015" - Єлизавети Лісютіної.

2023 року стала магістром образотворчого мистецтва (закінчила художньо-графічний факультет ПНПУ імені Ушинського).

Єлизавета працює у різних техніках образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.
В експозиції будуть представлені твори, виконані в техніках графіки, витинанки та паперопластики, що мають споконвічну історію та втілюють найвищі ідеали національного мислення.

Де : Музей української книги Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Грушевського, вулиця Троїцька, 49/51

Коли: до 1 жовтня з 10:00 до 17:00 (неділя вихідний)

Контакти: facebook

Екскурсія від КП "Одесміськелектротранс"

24 вересня була 114 річниця запуску першого електричного трамвая у наше місто. Комунальне Підприємство "Одесміськелектротранс" підготували святкову екскурсію, музичну подорож у спадок першого маршруту.

Запис за телефоном (050) 399-42-11 (в робочий час).

Де : Олексіївська площа, 21а

Коли: 28 вересня об 11:00

Контакти : сайт, facebook

Дитячі заходи на точці "Спільно"

Тут проходять майстер-класи, малювання, ліплення з пастеліну, настільні та активні ігри. Діти можуть спробувати лего-конструювання/інтерактивні ігри/ігри на логіку.

Анонси заходів публікують у день їх проведення, тож слідкуйте за ними в соціальних мережах.

Під час повітряної тривоги Дитяча точка "Спільно" не працює.

Де: Привокзальна площа, 2 (Приміщення Центрального залізничного вокзалу, зал підвищеного комфорту)

Коли : з 09:00 до 21:00

Контакти : telegram

Заходи у Гончаренко-центрі: англійська, польська. кулінарний майстер-клас та розмовний клуб української мови

28 вересня, субота, 11:00 – можна буде зайнятися англійською для дорослих з Оленою Зайцевою.

28 вересня, субота, 14:00 – кулінарний майстер-клас "Сирне печиво з оливками".

28 вересня, субота, 15:30 – розмовний клуб української мови для дорослих.

29 вересня, неділя, 12.00 – можна буде зайнятися вивченням польської мови.

Реєстрація обов'язкова за номером (067) 276-18-32.

Де : Гончаренко Центр Одеса – Дерев'янко, вулиця Святолава Ріхтера, 2в, кут площі Дерев'янка, ЖК Чайка, вхід з торця будівлі з боку двору

Коли: 28 та 29 вересня

Контакти: facebook

Уроки англійської у Veterans Hub Odesa для ветеранів, військових та членів їхніх сімей


Тут працюють дві групи з вивчення англійської. Перша група для початківців – навчання проходять у понеділок о 18:00. Друга група для рівня А1-А2 – заняття відбуваються щосуботи о 13:00. Викладає англійську Світлана Lite Point.

Де: уточнюйте за телефоном

Коли: 28 вересня о 13:00 (по суботах)

Контакти: facebook, (093) 000-39-79

Последние новости