Купуємо генератори: одесити повинні самі готуватися до опалювального сезону

Купуємо генератори: одесити мають самі готуватися до опалювального сезону. || Фото: Vera Vita gettyimages.com

Зацікавленими в опалювальному сезоні з комфортом мають бути самі одесити, тому що при обстрілі енергосистеми тепло пропадатиме. Про це повідомив депутат міськради та член комісії з житлово-комунального господарства Олексій Асауленко для Новини.LIVE.

За словами експерта з ЖКГ, мешканцям будинків слід задуматися про придбання генераторів чи автономних станцій, щоб забезпечити себе базовими речами – опаленням та водою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я б запропонував, щоб кожен мешканець подумав про себе. Тому що покращень, що обстрілів не буде, я не бачу. Тому потрібно придбати для себе накопичувачі, щоби сильно не перевантажити систему", – зазначає депутат міськради.

Також Олексій Асауленко нагадав, що у місті працює програма підтримки для закупівлі генераторів. Тобто міська влада компенсує частину вартості цих накопичувачів, і зараз суму збільшила зі 100 до 200 тисяч гривень.

Якщо у співвласників ОСББ залишилися чеки за придбання генераторів з початку війни, то вони можуть отримати компенсацію. Але не більше 70% від вартості. та вирішували його самостійно, тому що зараз повністю вирішити міста це питання, на жаль, не можуть”, – зазначає фахівець.

Последние новости