Зустріч із Сергієм Жаданом і фортепіанний джаз: куди піти в Одесі цими вихідними

Зустріч із Сергієм Жаданом і фортепіанний джаз: куди піти в Одесі цими вихідними. || Фото: shpalta.media

Якщо ви досі не визначилися з тим, як провести останні січневі вихідні, то саме час це виправити. Вже цієї суботи і неділі в Одесі можна буде отримати автограф Сергія Жадана, послухати фортепіанний джаз та розширити свій кругозір, відвідавши пізнавальні лекції.

Vgorode склав добірку яскравих заходів, які відбудуться в нашому місті 28 та 29 січня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

ЛЕКЦІЯ ПРО КОМЕТИ ТА АСТЕРОЇДИ

Голова Одеського астрономічного товариства Михайло Рябов проведе лекцію про комети та астероїди. На відвідувачів чекають подорож зоряним небом на куполі планетарію, знайомство із сузір'ями і астрономічними явищами, перегляд захоплюючих космічних 3D-фільмів та екскурсія галереєю астрономічної обсерваторії. Також, якщо буде ясна погода, можна буде спостерігати за Марсом та Юпітером. Для відвідування заходу потрібно заздалегідь записатися за телефоном +38 098 32 87 011 (Viber).

ДЕ: Астрономічна обсерваторія в парку Шевченка, вулиця Маразлієвська, 1В

КОЛИ: 28 січня о 16:00

ВАРТІСТЬ: для дорослих – 120 гривень, для дітей віком до десяти років – 70 гривень

ФОРТЕПІАННИЙ ДЖАЗ

Відео: YouTube-канал Микола Ілляшенко

Концерт театрального квартету Вадима Бессараба. Музика Вадима Бессараба поєднує джазові традиції та академічний підхід, Останній альбом тріо (Вадим Бессараб – рояль, Максим Кондратьєв – контрабас, Андрій Гончаров – ударні), Approximations, отримав хвалебні відгуки від американських та європейських критиків, зокрема від сайту All About Jazz, а попередній альбом Differences був названий серед найкращих українських альбомів року за версією Aprize Music Award.

Вже цієї суботи класичний джазовий квартет у складі фортепіано (Вадим Бессараб), контрабаса (Віктор Глушенко), саксофонів (Віталій Безюльов) та ударних (Ігор Семенов) виступить в акустичному форматі на відстані витягнутої руки від слухачів.

Щоб забронювати місце, потрібно писати в месенджер.

ДЕ: Джаз-клуб Перон №7 Олександрівський проспект, 16

КОЛИ: 28 січня о 18:00

ВАРТІСТЬ: благодійний внесок, 50% спрямують на забезпечення потреб ППО Одеси

ЛЕКЦІЯ "УКРАЇНСЬКА ТРАДИЦІЙНА КУЛЬТУРА: ЧОМУ ВОНА САМЕ ТАКА"

Кандидат історичних наук Олена Уварова розповість, що таке український Олімп, чому ми досі віримо в мавок, що символізує українська хата, як організовувати толоку, в чому насправді суть кумівства, в яких традиціях простежується гендерна диференціація, чим займалися на вечорницях, чому народні вбрання та рушники мають ритуальне значення і коли ж таки краще відзначати Різдво. У вартість лекції входить гарячий напій. Обов'язковий запис за телефоном: +38 063 45 91 883 або в Direct (Viber, Telegram).

ДЕ: Готель Frapolli21, вулиця Троїцька, 34

КОЛИ: 28 січня о 15:00

ВАРТІСТЬ: 300 гривень

ДИТЯЧА КАЗКОТЕРАПІЯ

Ольга Лєсовікова запрошує дітей на чергове зайняття творчої студії "Оле-Лукойє". Малята познайомляться з творчістю китайського письменника Бай Біна та його казкою "Парасолькове дерево", дізнаються про Туманний Альбіон і казки, які були там створені, пограють у рухливу гру, поговорять про час, а також змайструють обруч – заячі вушка. Із собою потрібно взяти папір, ножиці, клей та кольорові олівці.

ДЕ: Бібліотека імені Едуарда Багрицького, вулиця Преображенська, 35А

КОЛИ: 28 січня о 14:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

КОНЦЕРТ "РАХАТ-ЛУКУМ МОЇХ ОЧЕЙ"

Літературно-музична композиція, що складається з афоризмів Омара Хайяма та арабесок "1001 ночі". Організатори зазначають, що багато творів цього вечора прозвучать вперше, та запрошують глядачів відкрити для себе нову екзотичну грань українського мистецтва.

ДЕ: Одеська обласна філармонія, вулиця Буніна, 15

КОЛИ: 28 січня о 14:00

ВАРТІСТЬ: уточнюйте у касах філармонії або за телефоном: +38 048 72 56 903, +38 048 72 51 536,
+38 096 87 94 546, +38 063 56 13 012

ПІДПІЛЬНИЙ СТЕНДАП

Відео: YouTube-канал черепаХА

Вечір сміливого гумору від трьох комедійних акторок. У програмі виступи переможниці ТБ-шоу "Розсміши коміка" Світлани Немонежиної, молодої комедіантки Катерини Федоркової та Анни Кочегури – переможниці незалежного стендап-фестивалю у номінації Best comedian female. 20% виручених коштів перерахують на потреби ЗСУ. Для бійців ЗСУ та ТРО вхід безкоштовний.

ДЕ: Агентство вражень Odessa Factory Group, вулиця Преображенська, 11

КОЛИ: 29 січня о 17:00 та 19:00

ВАРТІСТЬ: 300 гривень

ЗУСТРІЧ ІЗ СЕРГІЄМ ЖАДАНОМ

Відео: YouTube-канал Olena Pavlova

Зустріч із харківським письменником, музикантом та волонтером Сергієм Жаданом, який є автором поетичних збірок "Життя Марії", "Тамплієри", "Антена", "Список кораблів", "Псалом авіації", п'єси "Хлібне перемир'я", а також романів "Інтернат", "Ворошиловград" і "Месопотамія". У програмі зустрічі автограф-сесія та спілкування з представниками медіа у форматі "відповідь-питання".

ДЕ: кав'ярня Salute, провулок Віце-Адмірала Жукова, 3/7

КОЛИ: 29 січня о 15:00

ВАРТІСТЬ: вхід вільний

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ "КОЛИ Я ПОВЕРНУСЯ"

Благодійний концерт за творами Олександра Галича.

Пісні Олександра Галича тривалий час перебували під забороною, а сам поет був в еміграції-вигнанні. Саме з цих причин творчість цього майстра слова досі недостатньо вивчена.

У виконанні Олексія Семенищева та Валерія Черніса твори Олександра Галича набудуть нового звучання.

ДЕ: Всесвітній клуб одеситів, вулиця Маразлієвська, 7

КОЛИ: 29 січня о 16:00

ВАРТІСТЬ: за бажанням благодійний внесок

Последние новости