Вода з парку Перемоги придатна для пиття, на Ланжероні тестують штольні

Вода із парку Перемоги придатна для пиття, на Ланжероні тестують штольні. || Фото: t.me/ZKH_Odessa

Вода у ставках парку Перемоги, згідно з першими результатами, після очищення придатна для пиття. 3 серпня забір матеріалу провели у штольнях на пляжі Ланжерон, де є виток підземних вод. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на телеграм-канал "ЖКГ Одеса".

Так, в Одесі продовжують реалізацію проекту щодо альтернативного водопостачання міста. Зокрема, вони проводять моніторинг води з місцевих водоймищ, яка проходить очищення за допомогою мобільних систем, отриманих від міста-побратима Йокогама.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Японською стороною як гуманітарну допомогу Одесі було передано 33 системи очищення води, 15 з них ми вже протестували. Перші результати додають оптимізму, вода, яку ми минулого тижня взяли в ставках парку Перемоги після очищення визнана придатною для пиття. Сподіваємося, що вода із штолень матиме аналогічну якість, адже щодня тут з-під землі виходить близько 1000 кубометрів води, тобто це постійне джерело", – зазначила директор департаменту міського господарства Наталія Мостовських.

Під час паркану відбувся телемост з Йокогамою, і представники Японії могли побачити, як працює обладнання, передане ними.

У планах зробити такі випробування ще на джибейському лимані.



Усі фото: t.me/ZKH_Odessa

Последние новости