Київ та Одеса мають найбільші ризики під час опалювального сезону

Київ та Одеса мають найбільші ризики під час опалювального сезону. || Фото: ventbazar.ua

У контексті проходження опалювального сезону Київ та Одеса мають найбільші ризики в Україні, оскільки енергетичні регіони обох міст є дуже енергоємними та абсолютно дефіцитними. Про це заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час обговорення у рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Гірший стан справ, найбільші ризики під час опалювального сезону саме у Києві та Одесі. Ці два регіони, по-перше, дуже енергоємні, тобто вимагають великої кількості енергії в обидва міста. А, по-друге, енергетичні регіони цих обох міст абсолютно дефіцитні – усередині київського енергокільця генерація покриває у кращому разі 30% споживання, а зараз і менше, а щодо Одеси – там немає взагалі нічого”, – пояснив Олександр Харченко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він зазначив, що наразі реалізуються проекти, спрямовані на покращення стану справ у Києві та Одесі. Втім, за словами експерта, реальний графік показує, що вони будуть реалізовані не в листопаді, як би того хотілося, а приблизно в січні-лютому.

"Але це вже добрий результат, що це станеться, і хоча б решту року там буде більш прикрита ситуація", – додав він.

Последние новости