На Одещині залишаються без світла 100 тисяч абонентів: що говорять у ДТЕК (оновлено)

На Одещині залишаються без світла 100 тисяч абонентів. || Фото: t.me/odeskaODA

Через тяжкі наслідки негоди, яка вирувала на Одещині два дні, у багатьох населених пунктах регіону досі відсутнє електропостачання. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Енергетики ДТЕК другу добу безперервно ремонтують пошкоджені лінії. Служби та комунальники продовжують розчищати важкодоступні місця від кучугур, щоб енергетики могли швидше дістатися місць аварій. Вже вдалося повернути електроенергію у сотні міст та селищ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вся критична інфраструктура області працює у штатному режимі.

За інформацією ДТЕК, на Одещині понад добу без світла залишаються майже 100 тисяч абонентів. Енергетики працюють у посиленому режимі, зараз на мережах регіону відремонтовано більшість підстанцій і трансформаторів. Протягом доби фахівці відремонтували 206 ліній та загоїли 3003 підстанції, що дозволило повернути світло для 169 601 родини у 294 населених пунктах області. Насамперед енергетики відновлюють високовольтні лінії, від яких живиться найбільша кількість клієнтів, після цього виконують ремонт повітряних ліній та підстанцій розподільчих мереж, потім відпрацьовують точкові заявки.

"28 листопада без світла залишаються 95 580 сімей у 312 населених пунктах області. Щоб відновити електропостачання, енергетики вже виконують ремонт 172 повітряних ліній та 3 119 високовольтних та трансформаторних підстанцій", – йдеться у повідомленні відомства.

За інформацією "Одесміськсвітло", відомо про 121 випадок обриву проводів зовнішнього освітлення. За всіма аварійними адресами мережі знеструмлено, продовжуються роботи з відновлення. Усі лікарні працюють на основному електроживленні.

Співробітники КП "ОМЕТ" також відновлюють пошкоджені контактні мережі після розривів. Усього зафіксували 99 випадків, вже налагоджено 48. Сьогодні вранці на маршрути вийшли 50% електротранспорту.

Оновлено:

Енергетики повернули світ ще до 12 населених пунктів Одеської області. Як розповіли в прес-службі компанії, робота рухається повільно, оскільки аварійні машини часто грузнуть у снігових заметах, і проїзд до ліній електропередачі, що знаходяться в полях, прочищає важка техніка органів місцевого самоврядування. Спочатку енергетики відновлюють високовольтні лінії, що живлять розподільні мережі та найбільшу кількість клієнтів, потім розподільні мережі і лише після цього відпрацьовують індивідуальні заявки.




Последние новости