Як Одеса та Одеська область готуються до опалювального сезону

Як Одеса та Одеська область готуються до опалювального сезону. || Фото: minfin.com.ua

Заступник Одеського міського голови з питань житлово-комунального господарства Ганна Позднякова розповіла про підготовку до опалювального сезону в Одесі. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Так, за її словами, підготовка йде за графіком. Такі роботи завжди розпочинаються одразу після закінчення попереднього опалювального сезону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Триває ремонт на всіх тепломережах. Проводять діагностику, ремонтують котли та трубопроводи, обстежують димові труби, виконують поточний та капітальний ремонт котлів, а також електрообладнання, насосного господарства.

Оглядають і генератори, які підживлюватимуть малі котельні у разі потреби.

Будують та вводять в експлуатацію когенераційні машини для деяких великих котелень. Поки що очікують на постачання обладнання у листопаді. Такі терміни зумовлені контактами, які робила ООН.

[telegram post="odesacityofficial/32794" desc=""]

Що на Одещині

Тим часом голова Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер заявив в інтерв'ю " Українформу ", що Одеська область готова до зими на 75%. Влада регіону продовжує роботи з газопоршневих установок, щоб забезпечити котельні теплом. Установки мають прийти у листопаді-грудні, всього їх має бути дев'ять.

Щодо критичної інфраструктури, повністю забезпечені генераторами лікарні, школи, садочки.

"Я розумію, що це – некомфортно. Але, разом з тим, треба усвідомлювати, з ким маємо справу. Ворог підступно б'є і хоче зробити бунт у країні. Я іноді дивуюся: вчора прилетіла балістика і зрозуміло, що світла немає через це", А люди кричать, що світло не дає Зеленський і перекривають вулиці. Зазначу, що деякі деталі відновлення електросистем ми чекаємо на п'ять-шість місяців", – додав він.

Влада регіону намагається залучати до процесу міжнародних партнерів.

"Їх треба привозити сюди і показувати, де прилетіло. Багато людей, які живуть за кордоном, не до кінця розуміють наші проблеми. Ми намагаємося показати їм, що таке війна. Ведемо переговори з канадцями, французами, американцями, зокрема, відпрацьовуємо проведення телемістів".

Коли ти десь в Америці і просто почитав новини – це одне, а коли ти – найвпливовіший конгресмен, приїхав сюди, а потім поділився побаченим з аудиторією – емоції інші. Росія звикла жити так, що їй нічого не потрібно, окрім війн, і намагається загальмувати у розвитку нас. Адже ми завжди розвивалися і рухалися вперед. Україна – країна можливостей. Можливо, за це й страждаємо. Це має побачити весь світ", – наголосив він.

Последние новости