Одеський ветеринар, який втратив на війні дві ноги, повернувся на роботу

Одеський ветеринар, який втратив на війні дві ноги, повернувся на роботу.

Олексій Притула – відомий в Одесі ветеринар – повернувся на роботу після служби у ЗСУ. Пройшовши реабілітацію після втрати ніг, він повернувся до своєї улюбленої роботи в клініку "Айболіт" вже на протезах. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Наприкінці вересня 2022 року під час виконання бойового завдання на сході України, під час чергової евакуації бійців, внаслідок прильоту касетного снаряда отримав тяжкі поранення. Із собою Олексій узяв два турнікети і за допомогою хлопців з іншого підрозділу його вдалося евакуювати обстріл. Але в результаті боєць втратив ноги нижче колін.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

5 червня 2022 року чоловіка мобілізували, він пішов служити добровольцем. Два місяці навчань – і далі у складі 25-ї десантно-штурмової бригади Олексій взявся до виконання своїх завдань. Після повернення до Донецької області він тимчасово отримав завдання працювати в евакуаційному медичному пункті. Майже кожен день у бойових умовах він рятував поранених, але під час одного з таких завдань снаряд прилетів йому прямо в ноги.

Спочатку боєць потрапив до харківського військового шпиталю, а потім його перевезли до Києва.
Олексій отримав протези від благодійного фонду та повернувся до роботи. Весь час поряд з Олексієм його родина – дружина та дочка.

Последние новости