Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ

Десятирічна мешканка Одеської області відрізала свої коси аби допомогти ЗСУ. || Фото: Світлана Безугла/suspilne.media

Десятирічна Дар'я Безугла з Одеської області відрізала своє довге волосся, продала його і передала 10 400 гривень на допомогу ЗСУ. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на " Суспільне ".

Волосся довжиною 58 сантиметрів та вагою 130 грам дівчинка ростила чотири роки.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я хотіла зробити свій внесок у перемогу, щоб допомогти Збройним Силам України, щоб вони могли купити собі їжу, ліки та все інше. Не було їх шкода через те, що вони в мене дуже швидко ростуть, тому через чотири роки знову на таке ж піду. Зараз я почуваюся чудово, мені легше з таким волоссям, не жарко", – розповіла Дар'я Безугла.

Допомагала у цьому тітка Даші – Світлана Безугла. Вона розповіла, що була вражена таким бажанням племінниці.

"Вона мені якось під час прогулянки сказала: "Світлано, я ось думала про те, щоб відрізати своє волосся і якось допомогти, тому що я бачу, що вони цього потребують, всі їм допомагають, я теж хочу внести свій внесок, чимось допомогти їм". Я говорю: "Даша, давай я подивлюся в Інтернеті, тому що зараз війна, чи займаються взагалі цим, чи купують волосся". І я в інтернеті пошукала, знайшла одного майстра, написала йому, він каже "так, ми зараз робимо. Ви можете відрізати їх у себе, я вам покажу як, або приїхати до Одеси, у нас є майстер, який займається цим безпосередньо на місці", – розповіла жінка.

Нову зачіску Даші робила директорка салону Олена Щеглова. Вона розповіла, що вперше зустріла дитину, яка витратить гроші не на себе, а на благодійність.

"З Дашею у нас були нюанси, тому що у нас була довжина 58 сантиметрів, ми хотіли зачіску залишити довше. Даша була дуже вражена всіма цими моментами, для неї було важливо саме цю суму отримати, на яку вона домовилася. І тому вона пожертвувала, ми мали зробити хоча б каре, але через те, що не вистачало довжини для належної суми, вона погодилася відрізати їх по вуха, щоб допомогти нашим хлопцям», – ділиться директор салону краси.

Батьки Даші також підтримали дочку. Мама Олена Безугла каже, що до такого рішення дитини в сім'ї ніхто не був готовий, але всі її схвалили.

"Ми волосся ростило, не відрізало в жодному разі, тому що коса - це дівоча краса, вона з'являлася в школі, хлопці просто хотіли її смикати за волосся і ми, напевно, на весь корпус з таким довгим волоссям була від першого до четвертого класу. Тобто всі були дуже шоковані, у нас ніхто не наважився б на такий вчинок".

Кошти за волосся передали громадській організації "Адвокація міста".

"Спочатку ми подумали, що це фейк, бо це була чимала сума. Потім я зв'язалася вже зі Світланою, вона вийшла на зв'язок, ми буквально за вечір домовилися зустрітися. Вона прийшла до нас у центр, передала гроші і попросила передати на ЗСУ "Чесно, ми прямо всім офісом мало не плакали. Ми подарували маленьку іграшку дівчині, бо це було дивно", – каже помічниця голови "Адвокація міста" Софія Щербачук.



Усі фото: Світлана Безугла/suspilne.media

Последние новости