В Одесі планують знімати продовження радянського фільму "Пригоди Електроніка": навіщо

В Одесі планують знімати продовження радянського фільму "Пригоди Електроніка": навіщо. || На фото кадр із фільму "Пригода електроніка" 1979 року

Голова правління Одеської кіностудії та депутат Луцької міської ради VI скликання Андрій Осипов планує знімати продовження радянського дитячого музичного трисерійного телефільму "Пригоди Електроніка". Про це повідомив директор кіностудії Андрій Осипов на кіноринку Одеського кінофестивалю "Антоніна".

Він зазначив, що радянські хіти сприймають як нафталін і не дивитися їх не будуть. Тому можна спробувати знімати рімейки. Йому найцікавіший варіант "Пригод Електроніка", і можливо, ця ідея втілиться в життя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Голова правління Одеської кіностудії Андрій Осипов заявив, що серйозно ставиться до цього проекту. Він зазначає, що існує книга автора Верлістова, який зараз мешкає в Казахстані, і містить кілька частин. Директор зацікавлений у науково-фантастичному дитячому контенті, який би розвивав просторове мислення. Він наголошує, що наукова фантастика для дітей – дуже рідкісний жанр, який важко знайти.

Директор Одеської кіностудії пояснює, що рімейк радянського фільму "Електронік" не стане звичним. Важливо правильно позиціонувати цей проект. Для молодого покоління "Пригоди Електроніка" не мають особливого значення, тому його буде представлено як новий науково-фантастичний фільм. Тим часом, старше покоління, що пам'ятає "Електроніка", приведе своїх дітей та онуків на перегляд. Вони мають емоційний зв'язок із російським кіно.

На думку Осипова, у проекті немає нічого токсичного. Він вважає, що фільм містить вічні цінності та доброту. Особливість фільму полягає у його актуальності з приводу сучасних технологічних викликів, зокрема штучного інтелекту, який може позбавити людей роботи. Це створює нові можливості для людей займатися саморозвитком, але водночас може призвести до глобальних проблем.

Директор також визнає, що негативною стороною є актори, які грали в оригінальному фільмі, які підтримують політику путіна. Це, за його словами, неприємний аспект, з яким доводиться миритись, зокрема, Одеській кіностудії.

"Така огидна позиція, як Торсуєвих, як у Боярського, як... хто такий у нас ще є? Харатьян той самий – це жах. Тому це проблема, яка нам діставатиметься щоразу. Чи завадить це роботі над фільмом?" Можливо, і завадить, можливо, і завадить", – сказав Осипов.

Последние новости