Лікування гіперкератозу шийки матки в «ОН Клінік Одеса»

Лікування гіперкератозу шийки матки в «ОН Клінік Одеса» - фото

Гіперкератоз шийки матки — це патологія, яка характеризується доброякісною зміною тканин слизової оболонки органу. За гіперкератозу відбувається зроговіння клітин плоского епітелію шийки матки, збільшується їхня товщина. Часто захворювання протікає безсимптомно і виявляється під час планового гінекологічного огляду.

Пройти діагностику та лікування гіперкератозу шийки матки в Одесі можна в медичному центрі «ОН Клінік Одеса». Запис на прийом до гінеколога ведеться цілодобово.

Чим небезпечний гіперкератоз шийки матки?

Вогнищевий гіперкератоз шийки матки виглядає як білі плями на слизовій органу. Ризик малігнізації (перетворення на злоякісне новоутворення) кератованих ділянок не високий. Наслідком гіперкератозу шийки матки може бути збільшення вогнищ ураження і зниження регенеративних функцій епітелію.

Іноді гіперкератоз шийки матки може приховувати злоякісні та передзлоякісні процеси. Тому важливо не залишати патологію без діагностики та лікування.

Які симптоми гіперкератозу шийки матки?

У більшості випадків захворювання протікає безсимптомно і може бути виявлено випадково гінекологом під час огляду жінки. На пізніх стадіях жінка може відчувати деякі симптоми. Можливі симптоми гіперкератозу шийки матки:

Симптоми паракератозу шийки матки легко сплутати із симптомами інших гінекологічних захворювань. Якщо кератовані білі плями поширюються за межі шийки матки, наприклад, на стінку піхви, до загальної симптоматики додаються свербіж, печіння. Іноді жінка може помічати кров'янисті виділення після статевого акту.

Причини розвитку гіперкератозу шийки матки

Точна причина розвитку патології не відома. Розвинутися гіперкератоз шийки матки може через використання цервікального ковпачка (пристосування для бар'єрної контрацепції). Інші причини гіперкератозу шийки матки:

Також патологія може розвинутися на тлі травми шийки матки. Травмування органу відбувається під час пологів, абортів, грубого сексу.

Підготовка до прийому в гінеколога

Діагностикою та лікуванням гіперкератозу шийки матки займається лікар-гінеколог. Записатися на консультацію гінеколога в Одесі в медцентрі «ОН Клінік Одеса» можна цілодобово. За 24 години до візиту у клініку необхідно обмежити статеві контакти. Перед прийомом у лікаря — провести гігієнічні процедури (прийняти душ, одягнути чисту білизну). Важливо уникати використання будь-яких вагінальних засобів (спринцювань, свічок), тому що вони можуть позначитися на результатах дослідження.

На прийомі гінеколог аналізує симптоми, збирає анамнез і проводить гінекологічний огляд на кріслі. Додаткова діагностика гіперкератозу шийки матки може включати:

Також лікар може призначити лабораторні аналізи крові та сечі. За необхідності проводиться забір мазка з цервікального каналу або слизової оболонки шийки матки на ПАП-тест для перевірки на ракові та передракові захворювання шийки матки.

Лікування гіперкератозу шийки матки в «ОН Клінік Одеса»

Лікування гіперкератозу шийки матки завжди індивідуальне, залежить від форми захворювання, ступеня ураження органа і включає призначення протизапальних препаратів. У разі виявлення атипових клітин під час дослідження пацієнтку можуть направити на консультацію до гінеколога-онколога.

Записатися на консультацію до гінеколога і лікування гіперкератозу шийки матки в Одесі в медичному центрі «ОН Клінік Одеса» можна через форму запису на прийом або за телефоном, вказаним на сайті.

Последние новости