Рятівне судно "Сапфір" повернулося на Одещину

Рятівне судно "Сапфір" повернулося на Одещину, але врятували поки що не всіх. || Фото: sar.gov.ua

Рятівне судно "Сапфір", яке 26 лютого захопили окупанти біля острова Зміїний, повернулося до Ізмаїла Одеської області. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Морську пошуково-рятувальну службу.

11 квітня воно прибуло до одеського порту з Румунії. Незабаром буксир повернеться до виконання своїх основних завдань і перебуватиме у постійній пошуково-рятувальній готовності.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, екіпаж судна звільнили 25 березня, але в заручниках у росіян залишаються чотири особи, які перебували в момент захоплення на борту: військовий капелан Православної церкви України Василь Вірозуб, ще двоє протестантських священиків та військовий лікар.

 

 

Як повідомив звільнений з російського полону військовий капелан 35-ї окремої бригади морської піхоти Михайла Остроградського Олександр Чоков, Вірозуба утримують у слідчому ізоляторі №2 міста Старий Оскол у Білгородській області Росії.

"Його заточили в карцер, піддають тортурам, звинувачують у шпигунстві. Звертаюся до міжнародних організацій Червоного хреста та інших організацій захисту прав людини, це злочин!", – написав священик.

Загалом у цьому СІЗО перебуває 150 українців.

 

 

Последние новости