Росіяни розповсюджують черговий фейк про Одеську область

Россияне распространяют очередной фейк про Одесскую область. || Фото: facebook.com/28brigade

Одеса та Одеська область залишаються об'єктами пильної уваги з боку підрозділів інформаційно-психологічних спецоперацій РФ. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на речника Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука.

За словами речника, росіяни використовують прийом "інформаційного алібі", попереджаючи про можливі провокації в українських містах під час Великодня, зокрема, в Одесі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Так, увечері 23 квітня Міноборони Росії повідомило про те, що "в районі одеського порту "Південний" спецслужбами України планується провокація із застосуванням отруйних хімічних речовин для звинувачення російських військ у завданні ударів по об'єктам цивільної інфраструктури".

Також у відомстві заявили, що ще 18 квітня на територію холодокомбінату порту "Південний" з Одеси доставили цистерну з десятьма тоннами аміаку, нібито для того, щоб підірвати підприємство, а потім звинуватити в цьому російські Збройні Сили.

Як зазначив Сергій Братчук, це цілеспрямована дезінформація, яку Росія поширює для того, щоб відвернути увагу від своїх кривавих злочинів.

Також речник закликав одеситів та жителів нашої області бути уважними та максимально обережними, не нехтувати правилами безпеки, зберігати спокій та дотримуватися інформаційної гігієни.

Последние новости