В Одесі затримали 12 диверсантів, які готувалися до 2 травня

В Одесі затримано 12 диверсантів, які готувалися до 2 травня. || Фото: dbr.gov.ua

Росія намагалася дестабілізувати ситуацію в Одесі на річницю трагедії 2 травня. Затримали 12 диверсантів. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу ГБР.

Напередодні 2 травня працівники відомства спільно зі співробітниками Нацполіції провели масштабну спецоперацію з виявлення організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій. Вони перевірили десятки людей із криміналітету та можливих колаборантів, які могли під керівництвом спецслужб Росії дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У результаті працівники ДБР виявили та затримали 12 осіб, обґрунтовано підозрюваних у підготовці диверсій, протестів та заколотів на Одещині. Також, за оперативною інформацією, затримані працювали над підбурюванням одеситів до масових заворушень.

 

У диверсантів працівники Бюро виявили арсенал зброї та вибухівки. Велика кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та патронів до них зберігалася у приватному будинку одного із затриманих. Крім того, бунтівники знайшли прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги та агітаційні брошури.

За задумами ворога, вони мали реалізувати свій злочинний план на річницю трагічних подій – 2 травня.

Слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження за державну зраду (частина перша статті 111 КК України). Усі дані передали СБУ.

Усі фото та відео: dbr.gov.ua

Довірені особи Ківи

Також держбюро розслідувань України затримало довірених осіб екс-нардепа Іллі Ківи, які мали організовувати провокаційні акції із залученням "тітушок" та дестабілізувати ситуацію в Одеській області.

За версією слідства, один із них відповідав за збір "спортсменів" в Одесі та забезпечував їхню участь на акціях та мітингах на території країни на замовлення Ківи. А "другий "помічник" Ківи переховувався від правоохоронців на Закарпатті". Він відповідав за підбір "тітушок", які охороняли представників політичної партії "ОПЗЖ" під час масових заходів в Одеській та Київській областях. Під час акцій довірена особа Ківи давала вказівки, що робити учасникам, зокрема з використанням фізичної сили. Масові акції фінансувалися представниками політичної партії "ОПЗЖ".

Загалом ГБР встановило три десятки осіб "титушок", яких керівництво політичної партії "ОПЗЖ" використало як силовий блок. Перевіряють причетність усіх затриманих до організації провокацій в Одесі 2 травня 2022 року.

Последние новости