Окупанти залишили мітки "Z" на острові Зміїний та розмістили там ППО

Окупанти залишили мітки "Z" на острові Зміїний та розмістили там ППО. || Фото: Maxar Technology / radiosvoboda.org

Окупанти розмістили комплекси протиповітряної оборони "Панцир" та "Тор-М2" на захопленому острові Зміїний. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький.

"Наша оцінка полягає в тому, що острів Зміїний – це стратегічний об'єкт, який використовуватиметься РФ для контролю всієї Північно-Західної частини Чорномор'я. Можливо, у майбутньому на острові Зміїний навіть розмістять ракетні комплекси, що дозволяють обстрілювати території нашої держави і не тільки нашої держави," – сказав він.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тим часом супутник Maxar зафіксував на острові Зміїний позначки у вигляді літери "Z". Як повідомляють "Схеми", біля острова також помічено плавучий кран, який загарбники могли транспортувати із Севастополя для підняття затонулого десантного катера типу "Серна".

Нагадаємо, знімки з супутника зробили 12 травня. Там видно плавучий кран з'явився поблизу місця, де імовірно було потоплено російський катер 7 травня. Схожий кран раніше помітили в одній із бухт "Севастополя", де базуються військові судна Чорноморського флоту РФ.

Последние новости