На Одещині продовжують гинути дельфіни

На Одещині продовжують гинути дельфіни. || Фото: facebook.com/rusevivan

На Одещині на узбережжі викидає мертвих дельфінів. Тварини страждають через війну. Про це повідомляє Vgorode.

Так, сьогодні в одеських Telegram-каналах з'явилося відео з черговою мертвою твариною. За словами місцевих жителів, вони постійно спостерігають за масовою загибеллю дельфінів, яких викидає на берег.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"На кожні 10 метрів по дельфіну. Це жахливо, катастрофа цілковита. Гинуть дельфіни… Ми вже десяток бачили. Це жах просто", – розповіла авторка відео.

Зазначимо, що оцінити весь масштаб трагедії дуже складно, оскільки через військові дії екологи не можуть досліджувати все узбережжя.

[telegram post="vgorode_odessa/46699" desc=""]


Нагадаємо, що тварини страждають від дій російських агресорів, які замінували частину акваторії Чорного моря. Потужні снаряди, якими російські стріляють із надводних та підводних човнів, а також використання військових гідролокаторів негативно впливає на дельфінів. Вони потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів судна ворогів, що виводить із ладу орган слуху дельфінів. В результаті вони перестають добре сприймати ехо-сигнали та орієнтуватися у просторі.

За словами еколога Івана Русєва, судна росіян можуть використовувати звуки на рівні 200 децибелів і навіть вище, що випускаються спеціальним передавачем на судні. Втративши орієнтацію, "засліплені" тварини приголомшені та втрачають акустичний контроль над середовищем. Вони в паніці можуть викидатися на берег та гинути. У звичайних умовах ці тварини за допомогою ехо-сигналів, що відображаються, можуть визначити, що знаходиться попереду - берег, скеля або риба, а в разі ураження слуху вони можуть цього не помітити.

Последние новости