Озеро Саф'яни на Одещині знаходиться на межі знищення через війну

Озеро Саф'яни на Одещині знаходиться на межі знищення через війну. || Фото: facebook.com/odrp.darg

Велике озеро Саф'яни в Ізмаїльському районі Одеської області висихає, а аквакультурні підприємства, що працюють на ньому, зазнають збитків. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Одеський рибоохоронний патруль.

22 червня начальник Управління Держрибагентства в Одеській області Микита Коренєв відвідав аквакультурні підприємства та спеціальні товарні рибні господарства півдня Одеської області. Йдеться про АРК "Придунайська Нива" та РАБК "Ново-Некрасовський" – найбільші підприємства аквакультури, що займаються вирощуванням мальків на Одещині.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Озеро Саф'ян на межі екологічної катастрофи. Суб'єкти господарювання не можуть у повному обсязі працювати, бо озеро меліє на очах.

Раніше розпочали роботи з розчищення замуленого каналу, яким вода з Дунаю наповнила б озеро і відновила його природний стан. Але через війну процес зупинився.

Також під час воєнного стану господарства зіткнулися з нестачею фінансів. Попит на мальку та личинку практично зник. А господарства повинні оплачувати дорогу електроенергію, корми та багато іншого.

Держрибагентство звернеться до Державного агентства водних ресурсів України та інших організацій за допомогою.



Усі фото: facebook.com/odrp.darg

Последние новости