нардеп: iз порту Одеси до Туреччини планують перше відправлення тестового зерновоза (оновлено)

Із порту Одеси до Туреччини планують перше відправлення тестового зерновоза. || Фото: elevatorist.com

Наступного тижня із порту Одеси до Туреччини очікується відправлення першого за час війни тестового зерновоза. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на слова нардепа Анатолія Урбанського в ефірі телеканалу "Рада".

За його словами, це має відбутися приблизно 14 липня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми всі сподіваємося, що 14 липня все пройде успішно, і тоді з кожним днем пароплавів виходитиме все більше і більше. Справа в тому, що "Велика Одеса" дуже потужна, вона забере приблизно 70% врожаю. Нам потрібно компенсувати цей вантажообіг за допомогою річкових шляхів", – повідомив Урбанський.

Крім того, є ймовірність створення військового конвою, який супроводжуватиме зерновози до портів Туреччини, де зерно розвантажуватиметься і вже далі прямуватиме до інших країн.

Нардеп вважає, що швидше за все Росія погодиться на такий конвой, якщо він буде виключно з боку Туреччини, з якою вона має дружні відносини.

Оновлено:

У Адміністрації морських портів України не підтвердили інформацію нардепа Урбанського. У прес-службі уточнили, що зараз справді йдуть переговори на найвищому рівні, проте про результати говорити зарано.

Последние новости