Сьогодні на Одещину прибуде судно під завантаження зерна для Африки (оновлено)

Сьогодні на Одещину прибуде судно під завантаження зерна для Африки. || Фото: focus.ua

Сьогодні, 12 серпня, до порту "Південний" Одеської області очікується прибуття судна Brave commander (прапор Ліберії) під навантаження понад 23 тисячі тонн пшениці для боротьби з голодом у Східній Африці. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Судно прибуде до нашого регіону в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН та буде направлено через порт Джібуті до Ефіопії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

ОНОВЛЕНО: О 19:48 міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив про те, що суховантажне судно Brave commander прибуло в порт "Південний". Незабаром українське зерно доставлять до Ефіопії.

Зазначимо, що 12 суден із зерном із портів Великої Одеси вже вийшли.

Brave commander – це балкер, різновид суховантажу. Він спеціалізується на перевезеннях вантажів насипом, також транспортуванні зерна, вугілля, руди, цементу. Судно було збудовано у 1996 році. Його порт приписки – Бейрут (столиця Лівану). Раніше балкер мав інші назви. Серед них – BLUE GEMINI, GLOIRE, LARK та VERILA. Свого часу він ходив під прапорами Мальти та Болгарії. 27 липня судно вийшло у море з порту Варна у Болгарії. Наразі він знаходиться недалеко від українського порту Південний на Одещині.

Последние новости