Стало відомо, хто одягнув червоний ковпак на пам'ятник Катерині II в Одесі

Стало відомо, хто одягнув червоний ковпак на пам'ятник Катерині ІІ в Одесі. || Фото: t.me/Bratchuk_Sergey

Червоний ковпак та петля, які з'явилися сьогодні вранці на пам'ятнику Катерині ІІ в Одесі, організувала група активістів партії "Демсокіра" та громадської організації "Зелений лист".

Вони не тільки вигадали новий образ для російської імператриці, але "вдягли" її.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Ми вважаємо, що в Одесі не місце для маркерів так званого "російського світу" і з погляду історії є відвертими фактами, що саме Катерина під час свого правління займалася знищенням усіх проявів української нації, зруйнувала гетьманат та повністю знищила Запорізьку Січ. Тому ми вважаємо, що цей вид більш відповідає історичним фактам, аніж те, як воно було раніше», – заявив голова організації "Зелений лист" Владислав Балинський.

За його словами, така видозміна пам'ятника може знизити напругу в суспільстві щодо цієї ситуації, адже вона виглядатиме, яка, за словами голови ГО, найбільше відповідатиме історичній складовій. Одягав каптур і зашморг на пам'ятник особисто Владислав Балинський. Він зазначив, що використав для цього сходи та власний досвід альпінізму. 

Також Владислав зазначив, що знесення пам'ятника Катерині II має проводитись цивілізованим шляхом – через рішення сесії міської ради. А ось самовільне знесення, за його словами, може дискредитувати українське суспільство. На місці працювала патрульна поліція. Вона викликала дільничного, який склав адміністративний протокол щодо порушення правил благоустрою міста.

Процес "перевдягання" потрапив на камеру відеоспостереження:

[telegram post="vgorode_odessa/61840" desc=""]

Последние новости