Терорист із позивним Шрек із Одеської області отримав 15 років в'язниці

Терорист із позивним Шрек із Одеської області отримав 15 років в'язниці. || Фото: od.gp.gov.ua

Жителя Одеської області, який у складі "ДНР" брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України, засудили до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Про це повідомляє пресслужба прокуратури на Одещині.

Так, чоловіка засудили за участь у терористичній організації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурори у суді довели, що чоловік на початку 2015 року виїхав із Одеської області до Донецької, де вступив у незаконне збройне формування терористичної організації "ДНР" так званої козацької національної гвардії "великого війська донського" під позивним "Шрек". У складі розвідувального підрозділу брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України на території Донецької області. Також засуджений вербував та залучав до участі у збройному конфлікті мешканців Одеської області.

Крім того, він забезпечував правопорядок на території населених пунктів Дебальцеве, Горлівка, Донецьк та їх околицях, переконуючи місцеве населення у легітимності злочинної діяльності самопроголошеної влади "ДНР", законності їх дій, пропагуючи таким чином ідеологію тероризму, викликаючи страх у місцевого населення над ними у разі опору.

Зазначимо, що засуджений зараз у складі ДНР продовжує виконувати бойові завдання проти ЗСУ. Початок терміну відбування покарання засудженому нараховуватимуть із дати його затримання та реального виконання покарання.



Усі фото: od.gp.gov.ua

Последние новости