Одесити просять не перевантажувати мережі та обережно користувати газовими балонами

Одесити просять не перевантажувати мережі та обережно користувати газовими балончиками. || Фото: yser.com.ua

Одесити та мешканці області закликають мешканців не перевантажувати електромережі та обережно користуватися газовими балонами. Про це розповіли в Управлінні ДСНС на Одещині на брифінгу 14 грудня.

Так, щоб не перевантажувати електромережі, потрібно користуватися електроприладами по черзі, а не одночасно. При виході з дому необхідно відключати світло та відключати все з розеток. Щоб техніка не псувалася від перенапруги, варто встановити стабілізатор харчування для всієї квартири. Якщо не дотримуватись цих правил, то горітиме техніка в будинках, електрощитові та трансформаторні підстанції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також у ДСНС закликали обережно користуватися газом. З 1 листопада зафіксували 11 випадків отруєння чадним газом, постраждали 19 людей, дев'ять із них – діти. Також було чотири вибухи газу, зокрема туристичного газового пальника. Останню потрібно використовувати в приміщенні, що провітрюється, і не нагрівати. Також необхідно щоразу перевіряти всі балони на герметичність за допомогою губки з мильним розчином.

В ідеалі пальника варто використати на вулиці. Однак не можна нагріти балони відразу, коли ви заносите їх із холоду.

І пам'ятайте, що використовувати пальники для опалення приміщення заборонено.

Последние новости