Митна корупція: працівник Одеської митниці вимагав хабар за оформлення гуманітарної допомоги

Митна корупція: працівник Одеської митниці вимагав хабар за оформлення гуманітарної допомоги. || Фото: od.npu.gov.ua

Правоохоронці затримали державного службовця Одеської митниці, який вимагав хабар за ввезення гуманітарної допомоги. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Так, на території пункту пропуску "Старокозаче-Тудора" митник вимагав від представника благодійного фонду неправомірну вигоду у розмірі від 500 до 700 доларів США з кожного автомобіля за безперешкодне митне оформлення вантажу у вигляді гуманітарної допомоги для захисників України.

Порушника затримали безпосередньо після отримання хабара у розмірі 1 200 доларів США. За місцем роботи митника слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури провели невідкладний обшук, в ході якого вилучили гроші, отримані злочинним шляхом, документацію та інші речі, що представляють для слідства.

Чоловіку повідомили про підозру за частиною третьою статті 369-2 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди") Кодексу України. Санкція цієї статті тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна. Наразі триває слідство.

Раніше на Одещині на хабарах викрили посадових осіб митних постів "Одеса-порт" та "Білгород-Дністровський", які налагодили корупційну схему отримання грошей від волонтерів, які завозять в Україну гуманітарну допомогу для військових.

Последние новости