Вимагав хабар за ввезення товарів з-за кордону: СБУ викрила начальника Одеської митної лабораторії

Вимагав хабар за ввезення товарів із-за кордону: СБУ викрила начальника Одеської митної лабораторії. || Фото: od.gp.gov.ua

Прокурори Одеської обласної прокуратури викрили одного з керівників Одеського управління експертиз та досліджень Спеціалізованої лабораторії експертизи та досліджень Держмитслужби у вимаганні та отриманні 600 доларів США. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Фігуранту повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовцем").

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, чиновник вимагав у керівника підприємства кошти за відсутність штучних перешкод під час проведення лабораторних досліджень зразків вантажів із Республіки Молдова у вигляді "бренді-спирту". За такою схемою підозрюваний "заробляв" систематично. Свої "послуги" він оцінював у 300 доларів США за кожен висновок про відповідні дослідження. При цьому представник мав завчасно повідомляти його про направлення зразків вантажів до лабораторії.

Правоохоронці затримали порушника безпосередньо під час отримання чергової частини неправомірних коштів. Підозрюваного усунули з посади. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на початку лютого правоохоронці затримали державного службовця Одеської митниці, який вимагав хабарі за ввезення гуманітарної допомоги.

Последние новости