Одеська мерія використала знімок фотографа в рекламі без дозволу

Одеська мерія використала знімок фотографа у рекламі без дозволу. || Фото: Управління реклами Одеської міської ради/facebook.com

Український фотограф Арсен Петров звинуватив одеську міськраду в тому, що використовували його знімок для соціальної реклами без дозволу.

Так, його фотографію з воїнами Збройних сил України було розміщено на рекламних щитах в Одесі без попереднього погодження з ним.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Петрова, ця фотографія безкоштовно використовується для соціальної реклами на підтримку Сил оборони України у багатьох містах. Проте в інших випадках муніципалітети зв'язувалися з ним і просили дозволу на використання фотографії, а одеські урядовці вирішили цього не робити.

"Я розумію, що це популяризація Збройних сил України. Це круто. Коли до мене зверталися інші міськради, я давав ці фотографії без жодних роздумів, безкоштовно, тому що теж розумію важливість підтримки ЗСУ і таким чином теж. Але коли якісь люди з Одеської міськради знаходять мою фотографію в Інтернеті і навіть не роблять жодних зусиль, щоб знайти автора, якось з ним зв'язатися і хоча б формально запитати, чи можна її використати – це мене дуже нервує”, – каже автор фотографії.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Arsen Petrov (@arsenpetrovalex)



Фотограф пропонує мерії Одеси вийти з ним на зв'язок та вибачитись.

"Це буде прикладом для всіх інших і буде дуже важливим знаком того, що в нашій країні дійсно є надія на те, що авторських прав художників дотримуватимуться", – заявив Петров.

Управління реклами Одеської міськради повідомило про розміщення таких білбордів 13 березня. На конструкціях зовнішньої реклами в Одесі було розміщено близько 20 таких фотографій.

Фото: Управління реклами Одеської міської ради/facebook.com

Последние новости