Незаконно ловили рибу: на Одещині затримали човен із трьома громадянами Румунії

Незаконно ловили рибу: на Одещині затримали човен із трьома громадянами Румунії. || Фото: facebook.com/Izmpz

На Одещині, поблизу міста Вилкове, прикордонники затримали човен із трьома громадянами Румунії, які займалися незаконним виловом риби в українській частині Дунаю. Про це повідомили у пресслужбі Ізмаїльського прикордонного загону.

Охоронцям державного кордону іноземці пояснили, що вийшли на промисел із міста Суліна та, нібито захопившись рибальством, втратили орієнтири на місцевості і випадково потрапили в українські води.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також у чоловіків виявили та вилучили незаконне спорядження лову – 250-метрову сітку. Порушників притягли до відповідальності за частиною другою статті 204-1 ("Незаконний перетин або спроба перетину державного кордону України") та частиною четвертою статті 85 ("Грубе порушення правил рибальства") Кодексу України про адміністративні правопорушення. Наразі всіх трьох затриманих уже передали румунським прикордонникам.

Фото: facebook.com/Izmpz

Крім того, кілька днів тому прикордонники затримали два човни з двома українськими рибалками, які порушили державний кордон. Факт перетину державного кордону охоронці державних рубежів зафіксували за допомогою квадрокоптера. Усіх чотирьох порушників притягли до адміністративної відповідальності за частиною другою статті 204-1 ("Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України") Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, через нерест риби з 15 квітня на Одещині почала діяти заборона на рибальство. Перелік водойм, в яких заборонено вилов риби можна подивитися тут.

Последние новости