Подробиці нічної атаки Одеської області: ворог потрапив у дитячий відпочинковий комплекс

Подробиці нічної атаки Одеської області: ворог потрапив у дитячий відпочинковий комплекс. || Фото: facebook.com/OperationalCommandSouth

Вночі 19 квітня росіяни атакували Одеську область іранськими дронами-камікадзе та потрапили до дитячого комплексу відпочинку. Було випущено 12 "Шахідів", десять із яких вдалося збити. На жаль, є два влучення. Виникла пожежа, яку було локалізовано ДСНС. Про це 24 Каналу сказав речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

"Тактика терористів не змінюється - вони б'ють по місцях, де можуть бути люди. На щастя, вночі ніхто не постраждав. Це - головне досягнення", - підкреслив Братчук.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Спікер ОВА зазначив, що на Одеську область досить давно не було атак, тож усі розуміли – ворог до чогось готується. Прогнози здійснилися, але головне, що наші сили ППО та інші підрозділи відпрацювали досить ефективно та ефективно.

Один із об'єктів, у який потрапили росіяни – це дитячий відпочинковий комплекс. Російські терористи чітко розуміли, що там могло бути громадянське населення.

[telegram post="vgorode_odessa/71511" desc=""]

Таким чином, ворог відкриває курортний сезон.

"Звичайно, його не буде. Але ми бачимо, що таке відкриття сезону за російським принципом. Ми розуміємо, в якому стані санаторії ще радянських часів у Росії, – зазначив речник Одеської ОВА.

Вони намагаються так само зробити і в Україні. Більше того, їм абсолютно байдуже, якщо при цьому вб'ють ні в чому не винних людей.

"Зерновий шантаж"

Росія продовжує блокувати "зернову угоду". У Босфорі сформувалася величезна черга близько півсотні кораблів, що прямують до портів Одещини. При цьому вони працюють хоч і в обмеженому режимі. Ті виробничі завдання, які можна виконувати, виконуються.

"Це некерована зброя Росії. Більше того, можна припустити, що нічні атаки та знищення мирних об'єктів – це демонстрація російської слабкої сили. Вони показують свою присутність, щоб потім шантажувати в рамках "зернової угоди" і Україну, і Туреччину, і ООН", – припускає Братчук.

Тому між активізацією застосування "Шахідів" та блокуванням "зернової угоди", переконаний він, є певний зв'язок.

"Думаю, саме ці карти Росія викладатиме під час переговорів із Туреччиною та ООН", - підсумував Сергій Братчук.

Последние новости