Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії

Бібліотека Одеси та Ліверпуля тепер побратими: це засвідчив король Великобританії. || Фото: facebook.com/oda.odesa

Перша леді України Олена Зеленська, король Великобританії Чарльз ІІІ та королева-консорт Каміла взяли участь у церемонії проголошення побратимства між Центральною бібліотекою Ліверпуля та Одеською науковою бібліотекою імені Михайла Грушевського. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Дружина Президента України приєдналася до церемонії за допомогою відеозв'язку з Києва разом із Міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Король Великобританії Чарльз ІІІ зазначив, що побратимство бібліотек України та Великобританії підтверджує підтримку України у складні часи війни, підтримку людей в Україні, які творять культуру, та висловив сподівання на подальший розвиток дружніх взаємин та встановлення нових контактів. Олена Зеленська подякувала Їх Величності та Великій Британії за підтримку України, зокрема у сфері культури.

Одеська наукова бібліотека імені Михайла Грушевського – одна з найбільших та найстаріших бібліотек Одеси та півдня України загалом. Точкою відліку її історії є 1875 рік, коли за Одеського товариства взаємної допомоги прикажчиків-євреїв було створено бібліотеку. Фонд бібліотеки налічує понад 1,5 мільйона примірників, з них 50 тисяч – видання іноземними мовами, 30 тисяч – рідкісні та цінні видання VIII-XIX століть.

Центральна бібліотека Ліверпуля розташована у кількох сусідніх історичних будинках на вулиці Вільяма Брауна. Її першою будівлею була будівля бібліотеки та музею Вільяма Брауна, яка з'явилася у 1860 році. Потім бібліотека була розширена праворуч, додавши в 1879 Читальний зал Піктона, а в 1906 - бібліотеку Горнбі в задній частині. Усі три будівлі є пам'ятками архітектури. З 2010 по 2013 рік комплекс будівель Центральної бібліотеки було перебудовано та осучаснено, історичні будівлі відремонтовано, щоб забезпечити сучасні зручності. 2018 року бібліотека отримала нагороду Бібліотека року за версією The Bookseller.

Усі фото: facebook.com/oda.odesa

Последние новости