Завідувач меморіалу оборони Одеси потрапив на хабар за розміщення торгових точок

Завідувач меморіалу оборони Одеси потрапив на хабар за розміщення торгових точок. || Фото: od.npu.gov.ua

Завідувач меморіалу оборони Одеси вимагав гроші за сприяння встановленню торгових павільйонів на території Меморіалу 411-ї батареї та попався. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Так, одного із працівників керівної ланки "Одеського історико-краєзнавчого музею" затримали "на гарячому".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку 2023 року фізична особа-підприємець з Одеської області, яка займалася торгівлею харчовими продуктами, звернулася до представника музейної комунальної установи з питанням щодо порядку розміщення на території Меморіалу героїчної оборони Одеси 411-ї берегової батареї двох МАФів та майданчика поряд з ними. Чиновник запевнив "клієнта", що вплине на керівництво музею, яке надалі укласти з ним договір та підпише його з відповідним підрозділом Одеської обласної ради за 5000 доларів США. Підприємець повідомив про всіх правоохоронців, які затримали корупціонера після отримання 2500 доларів США.

Як речові докази у чиновника вилучили гроші, отримані злочинним шляхом. Слідчі повідомили йому про підозру в отриманні неправомірної вигоди для себе за вплив на ухвалення рішення особою, яка уповноважена на виконання функцій місцевого самоврядування, пов'язана з вимогою такої вигоди. 66-річному чиновнику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із конфіскацією майна.

Усі фото: od.npu.gov.ua

Последние новости