Готують до відкриття: в Одесі перевірили пляжі

Готують на відкриття: в Одесі перевірили пляжі. || Фото: weukraine.tv

Одеські пляжі, які планують відкрити для цьогорічного відпочинку, перевірили чистоту та відповідність екологічним нормам. Про це повідомив голова постійної депутатської комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідація їх наслідків, зв'язку та інформаційних технологій Одеської міської ради Михайло Карпенчук.

За його словами, цього року відкриють кілька міських пляжів, на яких є технічна можливість встановити обладнання, яке захищатиме узбережжя від морських мін.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Члени комісії разом із представниками виконавчого комітету, а також фахівцями кількох управлінь та департаментів мерії, пов'язаних з екологією та пляжами, взяли проби морської води та виміряли повітря та пісок, щоб з'ясувати стан забруднення та відповідність екологічним нормам.

За результатами досліджень піску на пляжах: "Аркадія", "10 станція Великого Фонтану", "13 станція Великого Фонтану" з'ясували, що дози гамма-випромінювання не перевищують допустимі рівні, встановлені нормами радіаційної безпеки України. Чи не виявили перевищення норм гранично допустимої концентрації.

Повний список пляжів, які будуть відкриті для купання цього року, опублікують пізніше.

[telegram post="vgorode_odessa/73458" desc=""]

Последние новости