Через підрив Каховської ГЕС на Одещині може гинути риба. Мертву рибу чи вмираючу не можна збирати для подальшого зберігання, готувати чи споживати. Жоден спосіб приготування не зробить її безпечною. Про це повідомили у пресслужбі Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.
Так, ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечних хімічних речовин.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
У зв'язку з можливістю попадання цієї риби на стихійні ринки, потрібно утримуватися від покупки риби (в'яленої, солоної, копченої тощо) та інших рибопродуктів з рук.
Перші симптоми ботулізму найчастіше виникають через 12-24 години після вживання зараженої їжі. У той же час, симптоми можуть виникнути раніше (вже через 2 години) або значно пізніше (чотири доби і більше). Чим важче протікати захворювання, тим коротший інкубаційний період.