Труп оленя та ротавирус: що знайшли в одеському морі (оновлено)

Труп оленя та кишкові інфекції: що знайшли в одеському морі. || Фото: t.me/odesacityofficial

Моніторинг води на Одещині показав, що збудники холери у регіоні немає, проте знайшли інші інфекції. Про це повідомили у пресслужбі ГУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

У яхт-клубі Чорноморська виявили ротавірус, астровірус та сальмонеллу, а в Сичавці та Крижанівці – ротавірус.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, з 1 червня фахівці проводять моніторинг морської та прісної води з водойм Одеської області. Беруть воду з відкритих водойм, морську воду в зонах рекреації та стічні води інфекційних відділень та станцій біологічного очищення, а також обстежують хворих із розладами шлунково-кишкового тракту.

Після руйнування дамби Каховської ГЕС, моніторинг було посилено та введено додаткові точки для щоденного відбору проб води.

Тим часом на 16 станції Фонтану знайшли труп самки оленя.

[telegram post="vgorode_odessa/74174" desc=""]

Зазначимо, що рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції в області порівняно з попереднім тижнем зріс на 42,1% (172 випадки проти 121), у тому числі серед дорослих – на 38,5% (72 проти 52), серед дітей до 17 років – На 45% (100 проти 49).

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, у відібраних пробах морської води на пляжі "Ланжерон" зафіксоване перевищення заліза у 4,8 раза, солоність нижче норми у 2,7 раза. У відібраних на 16-й станції Фонтану пробах зафіксовано перевищення завислих речовин у 1,8 раза, заліза – у 5,2 рази, солоність нижче норми у 2,9 раза.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії "Інфоксводоканал", питна вода відповідає нормам.

Оновлено:

Станом на 13 червня, в акваторії Чорного моря виявили сальмонеллу та кишкову інфекцію.

Як повідомили у прес-службі ОВА, інфекція була виявлена у двох пробах води в Одесі: на пляжах Ланжерон та 16 станції Великого Фонтану, а також у місті Чорноморськ.

У відомстві нагадують, що у регіоні тимчасово заборонено відвідувати пляж, використовувати воду, рибалити та купатися в акваторії Чорного моря, річках Інгул, Інгулець, Південний буг та Бузький лиман.

Последние новости