Порт "Білгород-Дністровський" вп'яте виставили на продаж

Порт "Білгород-Дністровський" вп'яте виставили на продаж. || Фото: usm.media

Білгород-Дністровський порт на Одещині спробують продати на аукціоні вп'яте. Стартова ціна складає 184,9 мільйона гривень. Про це повідомляє Фонд держмайна України у Миколаївській та Одеській областях.

Онлайн-аукціон відбудеться на платформі Прозоро. Продаж 7 серпня 2023 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До складу порту також входять дев'ять суден, чотири тепловоза, 18 портальних кранів. Незважаючи на відсутність можливості суднозаходу (з об'єктивних причин) порт працює.

«Ми знайшли свою нішу, відновили технічну та господарську діяльність та займаємося перевалкою вантажів як "сухий порт". Але щойно буде можливість приймати торговий флот, підприємство буде готове обробляти вантаж у режимі експорту та імпорту», – наголосила виконувач обов'язків директора ДП "Білгород-Дністровський МТП" Оксана Кіктенко.

За дев'ять місяців 2022 року в порту перевантажили 272 тисячі тонн вантажів (що на 270 тисяч тонн більше попереднього року).

Зазначимо, перший аукціон мав відбутися 3 березня, але тоді ніхто не подав заявку на участь. Другий аукціон відбувся 13 березня, проте переможець не сплатив лот, втратив гарантійний внесок та право брати участь у торгах за цей об'єкт. Інші торги також не відбулися через відсутність заявок.

 

Последние новости