Військовий РФ, який підвісив ракету до літака, прокоментував трагедію у ЖК "Тірас"

Військовий РФ, який підвісив ракету до літака, прокоментував трагедію у ЖК "Тірас". || Фото: facebook.com/DSNSODE

Журналісти Центру публічних розслідувань поспілкувалися з одним військовим РФ, який брав участь у підготовці ракетного удару по Одесі 23 квітня 2022 року, коли ракета потрапила до житлового комплексу "Тірас".

Так, Артема Шейкіна журналісти вирахували через його посади у забороненій в Україні соціальній мережі "ВКонтакте". Востаннє він заходив у соцмережу 8 червня 2023 року. Особистої інформації у профілі викладено небагато: дата народження 11 грудня 1996 року, освіта – краснодарське вище військово-авіаційне училище та місцезнаходження, а саме Енгельс.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На початку повномасштабної війни Артем Шейкін публікував кілька повідомлень та фото нібито навчань.

Артем відповів журналістам.

"Був у відрядженні. Не було телефону відповісти. Я це ніяк прокоментувати не можу, я займаюся підвішуванням. А не пуском. Підвішування, і потім воно летить. Співчуваємо", - написав військовий у відповідь.

Журналісти хотіли написати ще одному працівникові аеродрому в Енгельсі Володимиру Корнієнку, але той закрив свій профіль.

Зазначимо, що саме аеродром в Енгельсі, який знаходиться за 600 кілометрів від українського кордону, є місцем дислокації стратегічних літаків Росії. Пілоти цих літаків майже весь 2022 обстрілювали Україну зі стратегічної авіації з регіону Каспійського моря. У ЖК "Тірас" потрапила ракета, випущена військовими, що дислокуються в Енгельсі.


Нагадаємо, що 23 квітня по Одесі завдали удару крилатими ракетами. Три з восьми ракет, а також два ворожі безпілотні навідники були збиті силами ППО. Решта ракет потрапила в об'єкти інфраструктури, зокрема, у багатоповерховий житловий будинок та цвинтар. Внаслідок вибуху в ЖК "Тірас" загинули вісім людей, з них одна тримісячна дитина. Постраждали 18 людей.

Последние новости