На роботу порту критично не вплине: подробиці нічної атаки "калібрів" на Одесу

На роботу порту критично не вплине: подробиці нічної атаки "калібрів" на Одесу. || Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Під час нічної атаки 18 липня окупанти намагалися потрапити портовою інфраструктурою Одеської області, але сили ППО відбили атаку. Про це повідомила голова об’єднаного пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Окупанти запускали кілька хвиль "Шахедів", щоб виснажити та заплутати українську ППО. Вже після цього окупанти атакували інфраструктуру крилатими ракетами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ця тактика у них назрівала тривалий період. Ми спостерігали, як вони довго її підбирали та були готові до цього", – зазначила Гуменюк.

Саме тому критично на роботу порту ця атака не вплине.

Також Наталія Гуменюк під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa розповіла, що відео начебто б удару по одеському порту вночі, який розповсюджували російські та пропагандистські телеграм-канали, насправді є відео роботи ППО.

Нагадаємо, що вночі ворог атакував південь України. Спочатку дронами, потім із акваторії Чорного моря по Одесі випустили шість ракет типу "Калібр". Усі ракети було знищено силами протиповітряної оборони. На жаль, уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від шкоди пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав чоловік похилого віку, він у лікарні. 21 Shahed-136 знищили на підльоті з моря на Одещині, ще чотири – у небі над Миколаївщиною.

Последние новости