Гуменюк розповіла, чи можуть ще бути атаки на Одесу та область

Гуменюк розповіла, чи ще можуть бути атаки на Одесу та область. || Фото: youtube.com/UkraineMediaCenterOdesa

Керівник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що росіяни застосували нову тактику під час удару до Одеси у ніч проти 19 липня. Про це вона розповіла під час сьогоднішнього брифінгу.

За її словами, застосували ракети, які складні для збивання – типу “Онікс” та “Х-22”. Те, що вони випускалися майже одночасно і прямували за спільним маршрутом разом із ракетами типу "Калібр" – можна віднести до елементів застосування нової тактики, щоб максимально протидіяти нашій системі ППО. Це був дуже змішаний за стилем та видом озброєння удар”, – сказала вона.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також, за її словами, ракетоносії випустили "Калібри" із Чорного моря, не виходячи на пускові рубежі:

"Навіть не виходячи з бухти ворог приєднав до атаки ще один надводний ракетоносій, чим наражав на небезпеку в принципі й інші кораблі, що знаходилися там, в тій же бухті", - сказала глава пресцентру.

Атаки ще можливі

У Чорному морі на бойовому чергуванні не знаходиться жодного російського ракетоносія, проте Наталія Гуменюк попередила, що це не гарантує відсутність обстрілів, тож розслаблятися не варто. Адже атака можлива атака за відсутності фактично ракетоносіїв на рубежі пусків. Треба розуміти, що є використання стратегічної авіації, берегових ракетних комплексів, дронів-камікадзе.

Нагадаємо, що поранення під час атаки отримали десять осіб, серед яких дев'ятирічна дитина. В основному під час ракетних атак поранення уламками одержують люди через те, що не використовують правило "двох стін" або не прямують до укриття.

Последние новости