Вночі РФ знову атакувала Одеську область: били по зерну, є постраждалі (оновлено)

Вночі РФ знову атакувала Одеську область: яка ситуація на ранок 21 липня. || Фото ілюстративне: t.me/Nazars_look

У ніч проти 21 липня російські окупинати знову намагалися атакувати Одеську область. Це підтверджують Повітряні сили та голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук.

Так, уночі о 03.32 на Одещині оголосили повітряну тривогу. Приблизно водночас у регіоні пролунали вибухи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вже о 04:23 повітряні сили попередили про небезпеку, повідомивши про пуск ракет у напрямку Одеської області. Тоді знову було голосно.

Як повідомила голова прес-центру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк, ракети типу "Калібр" потрапили до агропідприємства, де знаходився склад зерна. Ворог вночі вивів у море ракетоносій і запустив дві крилаті ракети нестандартним складним маршрутом мало не державним кордоном з урахуванням рельєфу місцевості, що ускладнило можливість їх виявлення та знешкодження.

Більше того, вже під час рятувальних робіт окурпнти запустили ще одну ракету за тим самим маршрутом у те саме місце. На щастя, люди встигли втекти, удалося обійтися без жертв.

[telegram post="vgorode_odessa/76221" desc=""]

Оновлено:

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер прокоментував нічну атаку на Одеську область:

"Четверта за тиждень атака країни-терориста на Одеську область.

На світанку росіяни випустили ракети типу "Калібр" з ракетоносія, який вночі вивели на чергування у Чорне море.

На жаль, є влучання в термінали з зерном одного з агропідприємств Одеської області. Ворог знищив 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю.

Внаслідок вибуху постраждали дві людини. Вони отримали різані рани склом. Їм надана вся необхідна медична допомога", – сказав губернатор.

Про повістки на морі

Тим часом, голова прес-центру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк зазначила, що повістки на пляжах Одеси не є одним із способів покарання, вони пов'язані з необхідністю захистити країну від агресора:

За її словами, вручення повісток допускається у будь-яких місцях. Тобто громадські місця всі відкриті для спільного відвідування можуть бути такими, де може проводитися повідомлення громадян.

А одесити виходять засмагати та плавати на пляжі навіть незважаючи на небезпеку мін. Проте масові скупчення відпочиваючих – негативна тенденція.

"Масові скупчення людей у цій зоні недоречні. Зрозуміло, що людям захочеться відпочинку та оздоровлення. Саме тому нами проведено комунікацію з органами місцевої влади для того, щоб вивчити можливість організації безпечних зон для відпочинку з урахуванням мінної небезпеки, з урахуванням можливості укриття від ракетної небезпеки, з урахуванням скупчення людей", - пояснив він.

За словами спеціаліста, альтернативні місця для відпочинку можна створювати лише з урахуванням рекомендацій безпеки. Необхідно забезпечити укриття, щоб не було проблем за необхідності екстреної евакуації.

Последние новости