"Ми маємо захистити Одесу": Зеленський обговорив із Сунаком посилення української ППО

"Ми маємо захистити Одесу": Зеленський обговорив із Сунаком посилення української ППО. || Фото: Олексій Резніков/Twitter

Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком посилення української ППО та ситуацію на фронті. Про це повідомляє пресслужба президента.

Так, Зеленський заявив, що Україна потребує термінового посилення протиповітряної оборони. Він зазначив, що додатковий захист допоможе зберегти життя людей, а також сприятиме продовженню Чорноморської зернової ініціативи. Особливу увагу слід приділити захисту Одеси.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Президент розповів главі британського уряду про щоденні спроби держави-терориста Росії зруйнувати історичний центр Одеси та портову інфраструктуру. Зеленський наголосив, що особливу увагу необхідно приділити захисту цього міста від російського ракетного терору.

Також президент обговорив із прем'єр-міністром Великобританії подальшу оборонну співпрацю, перебіг українських наступальних операцій, а також актуальні оборонні потреби України. Крім того, у розмові з Ріші Сунаком Зеленський відзначив ухвалення "Великою сімкою" Спільної декларації про підтримку України на Вільнюському саміті НАТО та подальше приєднання до неї інших країн. У ході розмови лідери країн також скоординували подальші кроки щодо наповнення цієї декларації конкретними гарантіями безпеки на двосторонній основі.

Последние новости