В Одесі розпочала роботу група з пошкоджених об'єктів культурної спадщини: для городян розгорнуть модульні будинки

В Одесі розпочала роботу група із пошкоджених об'єктів культурної спадщини: для городян розгорнуть модульні будинки. || Фото: t.me/odesacityofficial

У вівторок, 25 липня, на пам'ятниках архітектури, які постраждали внаслідок російських обстрілів 23 липня, розпочала роботу робоча група із пошкоджених об'єктів культурної спадщини. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Так, вони фіксуватимуть та оцінюватимуть пошкодження, а також надаватимуть рекомендації щодо першочергових аварійних робіт. Найближчими днями до Одеси прибудуть експерти з ЮНЕСКО. Серед постраждалих будівель – житловий будинок Чижевича – пам'ятка архітектури місцевого значення, побудована в 19 столітті, розташована на Військовому узвозі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Такі роботи проводяться на постраждалому Будинку Соломос, тут також працюватимуть міжнародні експерти.

"Я розумію, що люди залишилися без житла і хочуть якнайшвидше прибрати наслідки руйнувань і повернутися в будинки. Але ми повинні дочекатися експертів ЮНЕСКО для фіксування пошкоджень та подальшого притягнення Росії до відповідальності. Слід трохи почекати, а поки що комунальники проводять ті роботи, які не стосуються безпосередньо стану пам'яток архітектури", - сказав мер Геннадій Тру.

Також мер відвідав приватні будинки на Парковій, які також постраждали внаслідок обстрілу. Тут на період аварійно-відновлювальних робіт будуть встановлені модульні будиночки, де постраждалі тимчасово зможуть проживати.

Тим часом комунальні служби Одеси продовжують ліквідувати наслідки нічної атаки на місто, яке відбулося 23 липня. Наразі відомо про 66 пошкоджених будинків. За дві доби до робіт залучили 30 одиниць техніки та 102 співробітники підприємства, закрили близько 900 віконних отворів та вивезли 657 кубометрів будівельного сміття.

Всі фото: t.me/odesacityofficial та t.me/ZKH_Odessa

Последние новости