Назад у 90-ті: в Одесі жінка вирішила відібрати бізнес у своїх знайомих і залучила до цього "злодія в законі"

Назад у 90-ті: в Одесі жінка вирішила відібрати бізнес у своїх знайомих і залучила до цього "злодія в законі". || Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі жінка вирішила найняти кримінального авторитету, щоб "віджати" сімейний бізнес у підприємців. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

За версією поліції, утиски підприємців організувала їхня знайома, яку вони залучили до сімейного бізнесу. Довгий час жінка брала участь у вирішенні організаційних, фінансових, господарських та кадрових питань підприємства, доки не задумала прибрати його до своїх рук. Розуміючи, що законних підстав для усунення законних власників від ведення ж ними розпочатого бізнесу немає, спробувала його відібрати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За допомогою вона звернулася до довіреної особи "злодія в законі", яка вплинула в кримінальному середовищі. Для цього він залучив кількох своїх знайомих. Протягом тривалого часу фігуранти "відвідували" кожного члена сім'ї із погрозами та вимогою неіснуючих боргів, постійно змінюючи суму. Надалі перейшли до радикальніших дій – відібрали автомобіль. Коли і це не подіяло, погрожуючи зброєю, побили голову сімейства та відібрали гроші. Під тиском потерпілі ввели у бізнес підконтрольну особу, а згодом втратили над нею контроль.

 

Правоохоронці викрили учасників злочинної групи та у червні цього року затримали двох її членів. На місцях їх перебування та в інших фігурантів провели ряд обшуків та вилучили докази, у тому числі автомобіль, ключі від нього, документи, які належали потерпілому.

Всім учасникам оголосили про підозру щодо кількох статей Кримінального кодексу України:

- Частина перша статті 255-3 (Звернення за застосуванням злочинного впливу):
– частина перша статті 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу);
- Частина друга статті 189 (вимагання) - частина друга статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом);
- Частина перша статті 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження);
- Частина перша статті 187 (розбій).

Замовника злочину та двох виконавців затримали у процесуальному порядку. Решті учасників підозри повідомили заочно. Вживають заходів щодо їх затримання. Жінці загрожує позбавлення волі строком до семи років із конфіскацією майна або без такої, "кримінальному авторитету" – до десяти років із конфіскацією майна, а їх спільникам – до восьми років із конфіскацією майна або без такої.



Усі фото та відео: od.npu.gov.ua

Последние новости