Працівник одного з райсудів Одеси допомагав заволодіти квартирами померлих людей

Працівник одного із райсудів Одеси допомагав заволодіти квартирами померлих людей. || Фото: intent.press

Керівник апарату одного з райсудів Одеси допомагав у шахрайській схемі заволодіння квартирами померлих людей. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Чоловіка викрили та повідомили йому про підозру за фактами пособництва у шахрайстві та внесення неправдивих відомостей до автоматизованої системи, що функціонує в суді (частина п'ята статті 27, частина третя статті 190, частина друга статті 376-1 КК України).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, керівник апарату суду, будучи одним із уповноважених підписувати електронні копії судових рішень, сприяв злочинній групі у заволодінні квартирами одиноких померлих громадян в Одесі. Він завантажував до Єдиного державного реєстру судових рішень неіснуючі рішення та видавав листи щодо їх наявності у суді.

Таким чином, на підставі підроблених рішень суду зловмисники незаконно заволоділи щонайменше трьома об'єктами нерухомості в Одесі на загальну суму 1,6 мільйона гривень. Вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та накладення арешту на його майно. Організатору та членам злочинної групи слідство триває.

Последние новости