Затишшя перед атакою: яка ситуація в Одесі вранці 4 серпня

Затишшя перед атакою: яка ситуація в Одесі вранці 4 серпня. || Фото: Фото: pravda.com.ua

Ніч з 3 на 4 серпня в Одесі та Одеській області пройшла без сигналів повітряної тривоги та обстрілів. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Загроза ракетних атак залишається високому рівні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

[telegram post="vgorode_odessa/77109" desc=""]

Відео: t.me/Bratchuk_Sergey

За даними Військово-Морських Сил ЗС України, станом на 3 серпня, у Чорному морі було 17 кораблів, серед яких два ворожі ракетоносія. Можливий залп – 12 "калібрів".

Незважаючи на пошкодження, які зазнала портова інфраструктура Одещини, порти все одно готові виконувати зобов'язання в рамках "Зернової угоди". Станом на сьогоднішній день зафіксували сім ворожих атак на портову та зернову інфраструктуру України. Однак, незважаючи на це, Україна здатна забезпечити роботу портів і здатна забезпечити компонент безпеки..

За словами голови прес-центру ОК "Південь" Наталії Гуменюк, світова реакція на удари по портовій інфраструктурі може допомогти зупинити РФ.

"Допомога потрібна не тому, що ми слабкі, а тому, що потужний тиск чиниться на нас", - зазначила Гуменюк і додала, що ці атаки вже настільки близькі до кордонів наших сусідів, що це їх серйозно хвилювало.

Також вона заявила, що нещодавні авіаобстріли острова Зміїний пов'язані із продовженням тиску на цивільне судноплавство.

"Три такі вилазки означали загрозу з повітря для іноземних цивільних судів, які могли вдатися до вояжу в українські порти. Все це було спрямовано на продовження тиску на цивільне судноплавство з урахуванням подальших перспектив зернової угоди", - заявила Гуменюк.

Однак попадань безпосередньо островом не сталося. Спікер додала, що окупанти бомбардували в районі острова.

Последние новости