На Одещині іноземці вивозили українців за кордон у багажнику автомобіля

На Одещині іноземці вивозили українців за кордон у багажнику автомобіля. || Фото: od.npu.gov.ua

В Одесі двоє іноземців вивозили українців призовного віку за кордон у багажнику автомобіля. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Зловмисники – громадяни сусідньої країни у віці 38-ми та 26-ти років.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фігуранти, знайшовши двох одеситів, які бажають залишити країну, гарантували їм безперешкодне перетин кордону на своєму автомобілі за 3000 доларів США винагороди з кожного. Чоловіки зустрілися зі зловмисниками на виїзді з міста, де, за їх вказівкою, розмістилися у схованці у багажному відділенні їхнього автомобіля та вирушили за призначенням. Таким чином, іноземці перевезли клієнтів через транзитну зону сусідньої країни, а поблизу державного кордону їх затримали правоохоронці.

Поліцейські вилучили під час обшуку в машині 800 доларів США, отримані ними як задаток за свої послуги, мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності.

Під час спілкування з правоохоронцями "екстремальні мандрівники" повідомили, що через обмеження виїзду за кордон вирішили скористатися послугами іноземців, щоб приховано потрапити до Молдови. Своїх перевізників-іноземців українці знайшли через один із закритих телеграм-каналів.

Чоловікам повідомили про підозру у сприянні у незаконному переміщенні осіб через державний кордон України радами, вказівками, наданням коштів та усуненням перешкод, здійсненому щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, за корисливими мотивами. Їм загрожує в'язниця на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство продовжується.


Усі фото: od.npu.gov.ua та dpsu.gov.ua

Последние новости